I ŠPANCI PRIZNALI: Novak Đoković je najveći svih vremena!

I španska "Marka" skida kapu Noletu, u tekstu pod naslovom "Đoković je zaokružio svoje remek-delo i stigao do teniskog Olimpa".

И ШПАНЦИ ПРИЗНАЛИ: Новак Ђоковић је највећи свих времена!

Foto: printskrin

List ističe da je Srbin kompletirao titule olimpijskim zlatom na Igrama u Parizu.

- Novak Đoković je odavno stavio tačku na raspravu o tome ko je najveći svih vremena u tenisu na statističkom nivou. Neki će nastaviti da se drže elegancije Rodžera Federera, drugi Nadalovog zaštitnog znaka na šljaci i na Rolan Garosu. Brojevi govore sami za sebe i čine Noleta najboljim igračem koji je držao reket u 37 godina i 74 dana života. Sada sa "zlatnim slemom" – piše Marka.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Španski list navodi sve Noletove brojke. Tako ističe da se pridružio Andreu Agasiju u tome da jedino njih dvojica imaju sva četiri slema, Dejvis kup, ATP finale i olimpijsko zlato. Ističe se da je Srbin osvojio 99 titula, a da do 100. može da dođe već na sledećoj američkoj turneji. Podseća se i da je lider od aktivnih igrača, a da su ispred njega samo Džimi Konors (109) i Rodžer Federer (103). "Marka" ističe i da Nole ima 24 grend slem titule, dve više od Nadala, a da je Rodžer Federer, sada u penziji, ostao na 20.

- Osvojio je sva četiri grend slema najmanje tri puta, nešto što niko ranije nije uradio. Osvojio je Otvoreno prvenstvo Australije 10 puta, tri puta Rolan Garos, sedam titula na Vimbldonu i četiri na Otvorenom prvenstvu SAD. Novakovi rezultati ne prestaju da zadivljuju – ističe "Marka".

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

List navodi i ostale podatke, da je najviše nedelja lider ATP liste, 428, što će još uvećati, da je osvojio najviše poena (16.785) 2015. godine, da ima najviše mastersa 1000, ukupno 40, 4 više od Nadala, i 12 više od Federera, da je osvojio svih devet, i to najmanje dvaput.

- Profesionalci insistiraju na tome da tenis nisu samo četiri grend slema, i u pravu su – naglašava španski sportski dnevnik.

Takođe, "Marka" navodi i da je Novak "istorijski majstor ATP finala" i da je trijumfovao ukupno sedam puta, izjednačivši rekord Rodžera Federera.

- Dominira nad ostalim članovima "Velike trojke". Đokovićeva dominacija nad ostalima se održava i nad Federerom i Nadalom. Sa Švajcarcem ima skor od 27 prema  23, a sa Nadalom 31 nad 29 – obrazlaže "Marka" svoj stav da je Novak GOAT, odnosno najveći svih vremena.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZA KULISA: Šta je sve Novak Đoković radio u Parizu pre osvajanja zlatne medalje - neviđene fotografije