"TO NAS NEĆE SPASITI!" Svetislav Pešić pred četvrtfinale Olimpijskih igara: Kakvi Amerikanci, treba da preživimo ovu utakmicu...

Đ. S.

05. 08. 2024. u 15:56

Košarkaška reprezentacija Srbije igra sa Australijom četvrtfinale olimpijskog turnira, a pred taj megdan Svetislav Pešić se na originalan način obratio javnosti.

ТО НАС НЕЋЕ СПАСИТИ! Светислав Пешић пред четвртфинале Олимпијских игара: Какви Американци, треба да преживимо ову утакмицу...

FOTO: M. Vukadinović

- Svaka utakmica je važna, bila je i ona protiv Južnog Sudana. Vidite, dobili smo najtežeg protivnika, Australija je jedna vrlo ozbiljna ekipa, dobro vođena od iskusnog trenera, sa iskusnim igračima. Imaju kontinuitet, dugo godina igraju zajedno. To je posebno važi za turnirski sistem i reprezentativni program, što je vrlo teško. Uvek se tu nešto menja, imaju to što imaju, znaju se dobro, imaju igrače iz NBA koji su važni u svojim timovima. Na drugi način igra Južni Sudan u tranziciji, u današnjoj košarci je najvažnija stvar u taktičkog pogledu da tako dobro igraš u tranzicionoj odbrani, sprečiš lake koševe. To je pola posla. Kada se uzme indivividualna statistika svakog igrača je da ga odlikuje igra u traniziciji - počeo je strateg Srbije.

Podsetio je i na nedavni poraz "orlova" od "kengura" u kontrolnom meču:

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Na utakmici u Abu Dabiju, od 80 koševa, dali su nam 40 iz tranzicije. Tamo smo bili umorni, nismo se puno spremali za protivnika već smo gledali našu igru. Poštujemo ih, nema trikova, too je čista i jasna košarka. Moramo da budemo dobri u tranziciji i sprečimo poene iz kontre kako bi došli do naše igre – istakao je Pšeić.

Ipak, ima razloga za optimizam:

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--


- Bolji smo nego što smo bili 24. juna kada smo počeli sve, utakmica protiv Južnog Sudana je bila fantastična. Trebalo je izdržati taj pritisak koji su napravili, naši momci su uspeli da tamo negde sredinom treće četvrtine nametnu našu igru i slomimo ih baš time. Dali smo koševe gde smo hteli, na kraju krajeva i oni su smanjili te poene iz tranzicije i to nas raduje. Brzi su, teško je igrati protiv njih. Australija je bolja malo u smislu te kompletne organizacije i kada je tako onda je i nama lakše da ih branimo. Ali, to nas neće spasiti ako budemo maksimalno koncetrisani i gladni. Uživa se kada se da koš u napadu ali i da se uživa u individualnom kvalitetu u odbrani. Razumeli smo šta treba da se radi, od početka priprema smo govorili da ćemo igrati protiv mnogo jakih ekipa u tranziciji. Bilo je tu dobrih rezultata, svaka utakmica je nešto novo. 

Kadrovska situacija u taboru košarkaške reprezentacije Srbije

 

- Svi su zdravi, Jović se malo ne oseća dobro pa smo ga ostavili u hotelu ali biće spreman. 

Ko pobedi, igra u polufinalu protiv boljeg iz meča Sjedinjene Američke Države - Brazil


Da li je priča o Amerikancima zabranjena?

- Kakvi Amerikanci, treba da preživimo ovu utakmicu... - zaključio je Svetislav Pešić.

Kada igraju košarkaši Srbije?

Utakmica Srbija - Australija igra se u utorak od 14.30 uz prenos uživo na portalu "Novosti".

---

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, sve ono najvažnije i najzanimljivije o njima - pratite na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećenoj Olimpijskim igrama u Parizu.

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPLIVAO HIT SNIMAK: Novak Đoković je ovako proslavio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama (VIDEO)