SRBIJA "NE SME" U FINALE: Kako Francuska ima toliko sreće sa žrebom na Olimpijskim igrama?

Novosti online

05. 08. 2024. u 21:00

Gotova je grupna faza ekipnih sportova na Olimpijskim igrama, a u košarci i odbojci je poludirigovan žreb odlučio kako će izgledati kostur nokaut faze i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, u kojem je Srbija dosta loše prošla, dok je domaćin Francuska dobio otvoren put ka medalji.

СРБИЈА НЕ СМЕ У ФИНАЛЕ: Како Француска има толико среће са жребом на Олимпијским играма?

FOTO: FIBA.Basketball

Nije nepoznata činjenica da svaki domaćini Olimpijskih igara uvek ima veliku motivaciju da pred svojim navijačima napravi što bolji rezultat. Takođe nije retko i da da domaći takmičari imaju nešto povalšćeniji tretman na borilištima, ali svakako je presudna snaga koju dobijaju sa tribina.

Upravo je to mogao da se uveri svako ko je gledao sinoćnje četvrtfinale basketa 3 na 3, u kome je Francuska nošena fantastičnom podrškom sa tribina savladala višestruke svetske i evropske šampione, Srbiju, i to posle 11 uzastopnih poraza od "orlova".

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Međutim u subotu je finale džudoa donelo nove kontroverze. Nikad uzbudljivija borba za zlato završena je majstorici. Pravila su takva da se žrebom odlučuje u kojoj kategoriji će se voditi poslednja borba, a isti taj žreb je odlučio da borbu koja donosi najsjajniju medalju vodi jedan od najboljih džudista svih vremena Tedi Riner. Epilog je poznat: posle velike borbe, Francuska je osvojila zlato.

Tedi Riner u finalu Olimpijskih iagra /FOTO: Tanjug/AP

Isto veče, cela Srbija je gledala košarkaše i očekivala pobedu u 3. kolu, ali i kako će izgledati put do finala i "sigurne medalje" za našu zemlju. Međutim, nekih 30-ak minuta nakon pobede "orlova" nad Južnim Sudanom usledio je hladan tuš i objava da je  žrebom odlučeno da će Srbija, koja je bila najbolja drugoplasirana ekipa na košarkaškom turniru, u slučaju pobede nad Australijom polufinale igrati protiv boljg iz duela Sjedinjene Američke Države - Brazil.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Francuska, koja je uz dosta sreće obezbedila plasman u nokaut fazu otišla u deo žreba u kome su Kanada, Nemačka i Grčka.

Ništa drugačiji rasplet nije viđen ni u ženskoj konkurenciji, u kojoj je takođe domaćin smešten u deo žreba gde do finala nema Amerikanaca.

Kada se pogleda ovako, postavlja se pitanje, odtkud toliko sportske sreće domaćinu? Na to se dodaje još i vrlo povoljan žreb za odbojkaše Francuske koji su izbegli Poljake i Amerikance kao jednog od najvećih favorita za zlato na muškom odbojkaškom turniru, pa je jasno da je sportska sreća pogledala domaćina i "pogurala" do novih medalja.

Novak Đoković sa zlatnom medaljom na Olimpijskim igrama /Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Francuzima sve ide na Olimpijskim igrama. Već su ozbiljno premašili rekord iz Tokija sa 44 medalje( u Tokiju su osvojili 33), a neće se tu zadovoljiti, dok Srbija sa nikad većim ambicijama ima svega dve.

Međutim, ono što je Đoković uradio u nedelju popodne, pravi je dokaz srpskog inata. Dokaz da Srbiju ne treba otpisivati, čak i ako je sreća ne pogleda u izvlačenju kuglica. Najvažnije je da Pešićevi "orlovi" i Marinine "lavice" savladaju Australijance i Australijanke, a onda ako dođu Amerikanci i Amerikanke, da pokažu da ne igraju samo najbolju košarku, već i da su najbolji kada su otpisani.

BONUS VIDEO: BEOGRAD NA NOGAMA: Ovako se na ulicama slavilo olimpijsko zlato Novaka Đokovića

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ČEKAJTE, SRBI MOGU, A NAMA JE ZABRANJENO?! Rusija u šoku zbog onog što se desilo u Parizu nakon što je Novak Đoković osvojio zlato