IZNENAĐENJE NA OLIMPIJSKIM IGRAMA: Francuska pobedila Kanadu i ostavila je bez prilike da se bori za medalju

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

06. 08. 2024. u 20:12

KOŠARKAŠI Francuske nisu dobro odigrali grupnu fazu Olimpijskih igara, ali su u četvrtfinalu pobedili Kanadu sa 82:73 (23:10, 22:19, 16:21, 21:23) koja je pre meča bila favorit i tako je ostavili bez prilike da se bori za medalju.

ИЗНЕНАЂЕЊЕ НА ОЛИМПИЈСКИМ ИГРАМА: Француска победила Канаду и оставила је без прилике да се бори за медаљу

FOTO: Tanjug/AP

Izabranici Đordija Fernandeza su zabeleželi sva tri trijumfa u grupi i mnogi su ih videli u borbi za zlato protiv Sjedinjenih Američkih Država, ali od toga neće biti ništa.

Francuska je od početka dominirala i svela jednu tako kvalitetnu selekciju kakva je Kanada na samo 10 poena u prvoj četvrtini, a 29 u prvom poluvremenu. Posle 20 minuta igra "trikolori" su imali prednost od 16 razlike - 45:29.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Pokušali su Šaj Gildžus-Aleksander i njegovi saigrači da naprave veliki preokret, no to nisu uspeli da urade, pošto je tim Vensana Kolea odbio svaki nalet rivala.

U finišu utakmice je Kanada prišla na pet poena zaostatka - 71:66, ali tad se pojavio Evan Furnije koji je sa dve trojke definitivno stavio tačku na ovu utakmicu.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Vredi istaći i to da je domaćin izveo čak 42 slobodna bacanja i pogodio 33. Rival je 25 puta bio na liniji penala i 18 puta je bio precizan.

Najefikasniji kod pobednika bio je Geršon Jabusele sa 22 poena, pratio ga je Ajzea Kordinije sa 20. Na drugoj strani Šaj Gildžus-Aleksander je stao na 26 poena, dok je Ej Džej Beret postigao 16.

Posle ove utakmice poznat je prvi polufinalni par i njega čine Francuska i Nemačka. Dok će u drugom Srbija igrati protiv pobednika meča SAD - Brazil.

BONUS VIDEO: VESELI SE, SRPSKI RODE: Novak Đoković je ovako proslavio zlato na Olimpijskim igrama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPLIVAO HIT SNIMAK: Novak Đoković je ovako proslavio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama (VIDEO)