FRANCUSKA JE NAPRAVILA IZNENAĐENJE, ALI...Da li iko sada sme da u košarci pobedi domaćina Olimpijskih igara?

Novosti online

06. 08. 2024. u 22:46

Košarkaška reprezentacija Francuske savladala je selekciju Kanade rezultatom 82:73 i napravila pravo iznenađenje plasmanom u polufinale Olmipijskih igara, ali su ovaj meč obeležile brojne sudijske odluke.

ФРАНЦУСКА ЈЕ НАПРАВИЛА ИЗНЕНАЂЕЊЕ, АЛИ...Да ли ико сада сме да у кошарци победи домаћина Олимпијских игара?

FOTO: Tanjug/AP

Mnogo se očivalo od Francuskih košarkaša na Olimpijskim igrama, međutim grupna faza nije obećavala, a sve je krunisano katastrofom protiv Nemačke, kada su "panceri" vrlo jednostavno dokazali zašto su svetski prvaci.

Onda se za Francuze sve otvorilo, a počelo je žrebom. Izvlačenje kuglica prilično je "pomazilo" Francusku koja je svrstana u deo kostura gde nema Amerike do finala, ali kao da to nije bilo dovoljno.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

"Trikolori" su izašli na parket protiv Kanade silno motivisani. Želeli su da dokažu da je grupa bila samo slučajnost i da su kadri da osvoje medalju i u tome su uspeli savladavši jedong od najvećih favorita za odličije.

Istina, iako je Kanada bila prva bez poraza u jednoj od najtežih grupa na Olimpijskim igrama, nije to bila ta ekipa kojoj su mnogi predviđali da je veći favorit za zlato od selekcije SAD, ali...

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

... pitanje je da li bi Kanađani ispali od Francuske da izabranici Vensana Kolea nisu izveli čak 42 slobodna bacanja?

Treba dodati i to da je selekcija Kanade izvela "samo" 25, što je jasan pokazatelj da sudijski kriterijum nije bio isti na obe strane.

Pored toga, kada su Kanađani počeli da se vraćaju, određene odluke privukle su mnogo pažnje, a naročito očigledan faul nad Džamalom Marejem nekoliko minuta pred kraj, kad se rezultat lomio. Tačnije, prekršaj je bio očigledan svima, ne i arbitrima.

Marej, svakako, nije bio ni bleda senka "Jokićeve desne ruke" iz Denvera, imao je očajno šutersko veče (3/13 iz igre), ali kada se rezultat "lomi", onda svaka se odluka sudija gleda "pod lupom". A pod lupom koja bi detaljno "pregledala" celu ovu utakmicu - našlo i se mnogo "štroke" kojoj nije mesto na Olimpijskim igrama.

Francuska je imala više izgubljenih lopti, a pobedila i pored 42% uspešnosti šuta iz igre, manje ofanzivnih skokova, manje "ukradenih" lopti - i nijedan jedini put nije gubila protiv ekipe koja je održala lekcije "u grupi smrti".

Takve stvari se, naravno, u sportu dešavaju. Uostalom, Italijani su upravo nešto slično uradili dotad neporaženoj Srbiji na minulom Eurobasketu, iako je Jokić igrao za "orlove". Ali, posle u najmanju ruku čudnog žreba, posle 42 slobodna bacanja u meču u kome je za pobedu bilo dovoljno dati 74 poena... Pričaće se o ovom susretu, analiziraće se sve situacije, no jedno je izvesno:


Francuska je u polufinalu i boriće se za medalju. I to dvaput. Najpre protiv Nemačke u polufinalu, a onda ili za zlato, ili za bronzu.

BONUS VIDEO: VESELI SE, SRPSKI RODE: Novak Đoković je ovako proslavio zlato na Olimpijskim igrama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAĆUŠE POLETELE: Raketirana američka baza