"ZNATE, BUKA JE U OLIMPIJSKOM SELU!" Bibić o propuštanju prilike da uđe u olimpijsko finale na 5000 metara: Možda je malo i do treme, ali...

Đ. S.

07. 08. 2024. u 12:04

Reprezentativac Srbije u atletici Elzan Bibić nije danas uspeo da se plasira u finale trke u disciplini 5.000 metara na Olimpijskim igrama u Parizu, pa je otkrio i šta mu je smetalo u pripremi ovog nastupa.

ЗНАТЕ, БУКА ЈЕ У ОЛИМПИЈСКОМ СЕЛУ! Бибић о пропуштању прилике да уђе у олимпијско финале на 5000 метара: Можда је мало и до треме, али...

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Bibić je danas u prvoj kvalifikacionoj grupi zauzeo 14. mesto, pošto je 5.000 metara istrčao za 14 minuta, 14 sekundi i 46 stotinki. Plasman u finale su izborila osmorica najboljih.


*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Bilo je lepo na Olimpijskim igrama. Ne mogu reći da sam zadovoljan. Nisam imao dobar san prethodne dve ili tri noći zbog buke u Olimpijskom selu, ali eto… sve je bilo super osim spremnosti za trku. Bilo je realno ući u finale… Nadam se da će u Los Anđelesu biti bolje - rekao je 25-godišnji Bibić, osvajač bronze na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore 2019.

Mnogi sportisti su se žalili na krevete u selu…

- Možda je malo i do treme, ali baš je bilo buke u selu… Bilo je sve u redu, svega smo imali u sobama, ali samo da je bilo malo više mira. Što se same trke tiče, sve je bilo dobro odrađeno. Jednostavno nisam imao snage da iznesem poslednju deonicu.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Dalji planovi?

- Možda ću istrčati još neki miting do kraja sezone. Nakon toga sledi pauza i pripreme za zimski deo sezone.

Na pitanje kako je video ostale srpske atletičare u Parizu ne ostavlja dilemu:

- Nije nas pratila sreća na ovim Olimpijskim igrama. Svi smo imali probleme sa povredama i sigurno da je to uticalo na naše nastupe ovde. Nadam se da ćemo se iskupiti u Los Anđelesu.

Najbrže vreme u kvalifikacionoj grupi u kojoj je trčao i naš reprezentativac imao je Norvežanin Narve Gilje Nordas (14:08,16).

Finale je na programu 10. avgusta, od 19.50 časova.

BONUS VIDEO: PARIZ U SRPSKIM TROBOJKAMA: Srbi se u velikom broju okupili zbog košarkaša

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJLUĐA UTAKMICA IKADA! Čudesna Srbija gubila sa 24 razlike, pa nokautirala Australiju i ušla u polufinale Olimpijskih igara!