DA LI JE MOGUĆE?! I "svetska atletska zvezda u usponu", naša Adriana Vilagoš, bez olimpijskog finala!

Novosti online

07. 08. 2024. u 12:33

Reprezentativka Srbije u atletici Adriana Vilagoš nije uspela da se plasira u finale bacanja koplja na Olimpijskim igrama u Parizu.

ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ?! И светска атлетска звезда у успону, наша Адриана Вилагош, без олимпијског финала!

FOTO: Tanjug/AP

Pravila u kvalifikacijama su bila takva da od 32 učesnice mesta u finalu ima za sve koje koplje bace bar 62 metra, odnosno, za njih 12, po rezultatima.

U prvoj seriji, naša mlada olimpijka (u januaru je napunila 20 godina) ostvarila je rezultat od 60,49 metara. 

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Time je već nadmašila najbolje ostvarenje sa prošlogodišnjeg svetskog prvenstva (58,65), ali je ostalo pitanje da li "svetska atletska zvezda u usponu" iz 2022. može da bude još bolja, uprkos poteškoćama kroz koje je prošla. A, podsetimo, povredila se u avgustu 2023. i, zbog tog lakta, takmičenjima se vratila tek u martu ove godine.

Drugi njen hitac bio je nešto slabiji od uvodnog, 60,17, što ju je u tom trenutku i dalje držalo na 13. mestu, jednom "ispod crte", koja deli finalistkinje od onih koji idu kući već posle kvalifikacija.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

A onda, odlučujuća, poslednja serija. Dvostruka svetska šampionka u konkurenciji do 20 godina, dvostruka evropska vicešampionka, svoj olimpijski debi zaokružila je najslabijim hicem - 49,41, pa je ostala bez finala.

Na kraju, ona je zauzela 13. mesto, a nedostajalo joj je 59 centimetara da bi dostigla 12-plasiranu takmičarku, Momone Uedu iz Japana, koja je sa 61,08 prošla u završnu borbu za medalju.

Najbolja u kvalifikacijama bila je Poljakinja Marija Andrejčik, sa 65,52, ispred Hrvatice Sare Kolak (64,57) i Kolumbijke Flor Denis Ruiz Hurtado (64,40).

Olimpijsko finale bacanja koplja u ženskoj konkurenciji je na programu u subotu, 10. avgusta, od 19.30.

BONUS VIDEO: PARIZ U SRPSKIM TROBOJKAMA: Srbi se u velikom broju okupili zbog košarkaša

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UMALO DA SE PORODIM! Urnebesno: Kako su Srbi ispratili nestvaran preokret košarkaša protiv Australije na Olimpijskim igrama