"BOŽJA VOLJA!" Nikola Jakšić, strelac čudesnog gola za plasman Srbije u polufinale: Naravno da nisam verovao, bilo je - Bože, pomozi!

Đ. S.

07. 08. 2024. u 17:22

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je Grčku na nestvaran način u četvrtfinalu Olimpijskih igara, a junak trijumfa, Nikola Jakšić, priznao je da ni sam nije verovao da će lopta upućena "s centra" ući u gol Grka, ali da je "Bog tako hteo".

БОЖЈА ВОЉА! Никола Јакшић, стрелац чудесног гола за пласман Србије у полуфинале: Наравно да нисам веровао, било је - Боже, помози!

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Vlahopulos je izjednačio rezultat šest sekundi do kraja i delovalo je da će pobednika odlučiti peterci, ali je onda Nikola Jakšić postigao gol sa pola terena i odveo Srbiju polufinale.

- Pre svega da čestitam Grcima na borbi, moglo je da ode na oba smera. Uspeli smo da pobedimo, ovo je sreća i Božja volja. A i nagrada za poraze u četvrtfinalima, treniranja i borbe. Niko nije zadovoljan ovim, moramo da dobijemo još dve utakmice - započeo je kapiten.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Zašto onako loša igra u grupi?

- Iskreno, ne znam. Uvek dobijemo tu dodatnu motivaciju jer je najbitnije to posle grupe. Neću da pričam, ostale su dve utakmkce i idemo da osvojimo.

"Sledećih 30 šuteva sa pola terena će otići..."

- Naravno da nisam verovao (u sebe, da će pogoditi), bilo je "Bože, pomozi!" i ušlo je. Sledećih 30 će otići preko gola, ali... ovo je sve timski uspeh.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

O otpisivanju vaterpolista Srbije

- Možda je to tako od strane ljudi koji nisu ovde. Ja sam verovao u pobedu, kao i svi momci ovde. Ko god da nam dođe u polufinale (Srbija igra protiv pobednika meča SAD - Australija) bićemo spremni i idemo dalje.

Kako je to biti kapiten reprezentacije u trofejnom sportu, aktuelnim dvostrukim uzastopnim olimpijskim šampionima?

- Voleo bih da kažem da sam na nivou kao prethodni kapiteni, nadam se da se put neće zaustaviti ovde, pa me pitajte o tome posle finala - zaključio je Nikola Jakšić.

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, sve ono najvažnije i najzanimljivije o njima - pratite na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećnoj Olimpijskim igrama u Parizu.

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO:  BEOGRAD NA NOGAMA: Ovako se na ulicama slavilo olimpijsko zlato Novaka Đokovića

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJČEŠĆE SRPSKO PREZIME: Nije ni Petrović ni Nikolić - poreklo će vas iznenaditi, a nosi ga oko 150.000 ljudi