PAO ŠAMPION SVETA: Nemačka neće igrati za olimpijsko zlato u košarci

Александар Илић
Aleksandar Ilić

08. 08. 2024. u 19:33

U POLUFINALU Olimpijskih igara u Parizu košarkaši Nemačke igrali su sa domaćinom - reprezentacijom Francuske. Domaćin je uprkos lošijem početku meča uspeo da slavi u dramatičnoj završnici 73:69.

ПАО ШАМПИОН СВЕТА: Немачка неће играти за олимпијско злато у кошарци

FOTO: Tanjug/AP

Pokušao je Vensan Kole da iznenadi aktuelnog svetskog prvaka Nemačku tako što je na teren poslao Viktora Vembanjamu i Geršona Jabuselea. As San Antonija bio je lak zalogaj za brzonoge košarkaše "pancera" koji su lako probijali kroz reket i nakon tri minuta igre imali 12:4.

Odlučio se  potom selektor domaćina da raznim rotacijama probudi Francuze, ali je na startu druge deonica trojkom Nika Vajlera Veba, Nemačka otišla na dvocifrenu prednost 28:18. 

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Usledila je dobra igra u odbrani domaćina, ponajviše Vembanjame koji je sa nekoliko blokova spustio Francusku na minus tri. Do kraja poluvremena "galski petlovi" uveli su meč u egal- 33:33. 

Najraspoloženiji je kod domaćina Ajzea Kordinije koji je ubacio nakon 20 minuta 11 poena, a sedam je imao centar San Antonija. 

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

U trećoj deonici rezultatska klackalica, oba tima su pritegla odbranu, ali je u završnici domaćin slomio otpor Nemaca, a ispostaviće se da je to bio odlučujući faktor, s obzirom da je svetski prvak bio u dvocifrenom zaostatku. Pružili su Nemci maksimum da preokrenu Orst je u završnici spustio na 69:63, da bi na pola minuta do kraja bilo minus dva, ali preživeo je na kraju domaćin koji je slavio 72:68.

Geršon Jabusele kod domaćina bio je najefikasniji sa 17 poena, jedan manje ubacio je Ajzea Kordinije. Vembanjama je dodao 11, a 10 Matijas Lesor. 

Kod nemaca najbolji je bio Denis Šreder, a Franc Vagner bio je jedini dvocifreni pored njega, dodao je 10. 

Francuze će u finalu čekati pobednik duela Srbija - Sjedinjene Američke Države koji se igra od 21 čas. 

BONUS VIDEO: VESELI SE SRPSKI RODE: Novak Đoković je ovako proslavio zlato na Olimpijskim igrama 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PRENOS, SRBIJA - SAD: Ovo je nemoguće!

PRENOS, SRBIJA - SAD: Ovo je nemoguće!

Košarka je danas u centru pažnje. Tačnije, Srbija i Amerika. Olimpijske igre u Parizu su dočekale veliki derbi, iako je "tek" polufinale. Košarkaška reprezentacija Srbije za rivala ima moćni tim Sjedinjenih Američkih Država, a tu utakmicu možete uživo da pratite uz prenos na portalu "Novosti".

08. 08. 2024. u 20:47 >> 22:17

Komentari (0)

OTKRIVEN PAKLENI PLAN OPOZICIJE I STRANIH AGENTURA: ŽELE VUČIĆEVU GLAVU NA BEOGRADSKOM MAJDANU!