NOA LAJLS: Ponosan sam što sam i pored koronavirusa uspeo da osvojim bronzu

Novosti online

09. 08. 2024. u 09:52

Američki sprinter Noa Lajls rekao je da je na njegov nastup u finalu trke na 200 metara na Olimpijskim igrama u Parizu uticalo to što se razboleo od koronavirusa, ali da je ponosan što je uspeo da osvoji bronzanu medalju.

НОА ЛАЈЛС: Поносан сам што сам и поред коронавируса успео да освојим бронзу

FOTO: Tanjug/AP

Lajls je sinoć osvojio bronzu u trci na 200 metara i to je njegova druga medalja u Parizu, posle zlata na 100 metara. On je loše startovao i taj zaostatak nije mogao da nadoknadi, pa je Letsile Tobogo iz Bocvane osvojio zlato, a Amerikanac Keni Bednarek srebro.

Lajls je u Parizu pokušavao da postane prvi sprinter koji je na istim Igrama osvojio dva olimpijska zlata na 100 i 200 metara, još od Jamajčanina Juseina Bolta, kome je to uspelo u Rio de Žaneiru 2016. godine.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Posle trke Lajls je pao na leđa i ukazana mu je pomoć na stazi, odakle je odveden na kolicima. On je posle toga rekao da je u utorak ujutro bio pozitivan na koronavirus.

"Imam kovid. Testiran sam pozitivno u 5 ujutro u utorak. Probudio sam se usred noći osećajući jezu, bolove u grlu, a to su sve simptomi koje sam imao uoči koronavirusa. Posle pozitivnog rezultata brzo sam otišao u karantin, u hotel u blizini olimpijskog sela, gde su mi dali onoliko lekova koliko je zakonski dozvoljeno da budemo sigurni da moje telo može da izdrži", rekao je Lajls, preneo je Skaj.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

"Želeo sam da trčim, odlučili smo da je i dalje moguće, pa smo se odvojili od svih i pokušali da idemo rundu po rundu. Znao sam da bih za pobedu morao da dam sve od sebe, od samog početka. Nisam imao vremena da čuvam snagu. To je bila strategija. Definitivno je uticalo na moj nastup. Izuzetno sam ponosan na sebe. Izaći na stazu i osvojiti bronzu uz kovid", dodao je 27-godišnji sprinter.

On je rekao da je pokušavao da sakrije da se razboleo i da su za to znali samo lekari, njegov trener i majka.

"Nismo želeli da se svi uspaniče. Hteli smo da budemo u mogućnosti da se takmičimo. Hteli smo da to bude što diskretnije jer ne želite da kažete svojim protivnicima da ste bolesni. Zbog čega biste im dali prednost", rekao je Lajls.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ČUDESNA SRBIJA BEZ OLIMPIJSKOG FINALA U KOŠARCI! Orlovi držali u šaci Tim snova, ali su se Amerikanci nestvarno spasili!