KADA I NOVAKA ĐOKOVIĆA "PREVODE" SA SRPSKOG NA HRVATSKI: "Našeg Noleta" razumeju i Srbi i Hrvati

Podrugljivi komentari na titlovanje intervjua koji je Nole dao za HRT.

КАДА И НОВАКА ЂОКОВИЋА ПРЕВОДЕ СА СРПСКОГ НА ХРВАТСКИ: Нашег Нолета разумеју и Срби и Хрвати

Foto Profimedija

U ovim tužnim vremenima možda jedino oko čega se Hrvati i Srbi slažu je zadovoljstvo za planetarne uspehe neverovatnog Novaka Đokovića. „Naš Nole“ ne doživljava se u Hrvatskoj kao svojatanje Hrvata, već kao iskreno oduševljenje za ovog maga iz Srbije, čijim se uspesima raduju i komšije iz regiona. A da ne može ni oko toga biti sve normalno, dokaz je titlovanje intervjua koji je Đoković dao za HTV u Parizu, „sa srpskog na hrvatski“. I u kojem je Nole govorio lepo, zanimljivo, mudro, kako samo on to zna.

Glupost sa titlovanjem pravda se time da je to zbog gluhonemih osoba koje čitaju jer ne mogu slušati. A jezični i ne samo jezični čistunci likuju, jer ko više razume srpski u Hrvatskoj. Samo jedna više zloća kojih je na ovim prostorima napretek. Očito, ni razum i tolerancija koji izlaze iz svakog Novakovog javnog istupa tu ne pomažu. A taj „naš“ Đoković, Srbin, koji voli više od svega svoju državu, na svojoj je koži i te kako osetio što znači biti turbo uspešan iz jedne male i ponosne zemlje. „Veliki“ i moćni mu nikad nisu oprostili uspehe koji su ga promovisali za najboljeg tenisera svih vremena. Koji, uzgred budi rečeno, uvek ima lepu reč za svoje kolege bilo iz Hrvatske ili iz belog sveta i koji je stoički podneo sva moguća podmetanja od Australije do danas.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Đokovića obožavaju i Hrvati, svidelo se to ili ne desničarskom društvu koje bi uvek i po svaku cenu titlovalo srpski na hrvatski. I pre su to pokušali sa filmovima, što je izazvalo salvu smeha u kino dvoranama. Nikom, na sreću, nije palo na pamet da „kroatizira“ Nušića kada se igra u Zagrebu ili prekraja na srpski Krležu kada se igra u Beogradu.

Svi normalni, sa naglaskom na tu reč koja isto zvuči i u hrvatskom i u srpskom jeziku, i dalje će se radovati Novakovim uspesima. Za inat tim koji bi Noleta titlovali.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

BONUS VIDEO: PREKO KARIBA I PARIZA - DO LILA, ZBOG SRBIJE: Dobrica i Zorica snabdevaju srpske navijače

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZATO IMAMO SIMPATIJE CELOG SVETA! Bojan Popović za Novosti o košarkašima Srbije i Amerike: Teško je prevariti običnog čoveka