''TO MOM USPEHU DAJE POSEBAN UKUS'' Bokserka za koju kažu da je muško nakon Olimpijskog zlata

Filip Milošević

10. 08. 2024. u 08:38

Imane Kelif osvojila je pobedom nad Liu Jang zlatnu medalju na Igrama u Parizu, a nakon osvajanja odličja na konferenciji za medije odlučila je da progovori o tome što joj stalno pričaju da je muškarac.

ТО МОМ УСПЕХУ ДАЈЕ ПОСЕБАН УКУС Боксерка за коју кажу да је мушко након Олимпијског злата

FOTO: Tanjug/AP

- Ja sam žena kao i svaka druga žena. Rođena sam kao žena, živela sam kao žena, takmičila sam se kao žena – nema sumnje. Naravno, postoje neprijatelji uspeha. To mom uspehu daje poseban ukus zbog ovih napada - rekla je i dodala:

- Želim da kažem svetu da treba da se posvete olimpijskim principima i da ne treba da maltretiraju ljude. Ovo je poruka OI. Nadam se da će ljudi prestati da maltretiraju. Mi smo na Igrama da bismo nastupili kao sportisti. Nadam se da nećemo videti slične napade u budućnosti.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Podsetimo, MOK je dozvoilio i Imane i Tajvanki Lin Ju-Tingda se bore na OI, iako su imali višak muških hromozoma. S druge strane, Međunarodna bokserka federacija (IBA) ih je suspendovala.

- Rezultati uzoraka krvi koje smo uzeli od Kelif i Lin 17. maja 2022. u Istanbulu i potom 17. marta 2023. godine u Indiji su pokazali hromozome koji su nedozvoljeni u ženskom boksu. Zbog poverljivosti medicinskih podataka ne možemo vam pokazati rezultate testova, ali svi znate čitati između redova i zaključiti o čemu se rad. One su dobrovoljno pristale na davanje krvi, a testovi su pokazali da imaju nivo testosterona kao muškarci. Isto kao muškarci. MOK se boji istine. Mi ćemo učiniti sve da zaštitimo bokserke. Bokserke koje su oštećene će dobiti novac za sve ovo što se dešava - poručili su iz IBA.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTKRIVEN PAKLENI PLAN OPOZICIJE I STRANIH AGENTURA: ŽELE VUČIĆEVU GLAVU NA BEOGRADSKOM MAJDANU!