"OD SIDNEJA MEDALJA JE NAŠA"! Predsednik vaterpolo saveza Srbije: Zlato je obaveza prema prethodnim generacijama

Beta

10. 08. 2024. u 10:36

Predsednik vaterpolo saveza Srbije (VSS) Viktor Jelenić izjavio je danas da je za vaterpoliste Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu "ostala najvažnija utakmica, ali da je lepo kada znaš" da je osigurana medalja.

ОД СИДНЕЈА МЕДАЉА ЈЕ НАША! Председник ватерполо савеза Србије: Злато је обавеза према претходним генерацијама

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

"Igre još nisu gotove, ostala je najvažnija utakmica. Ali lepo je kada znaš da je medalja ponovo naša. Nisu protekle ni jedne Olimpijske igre od Sidneja 2000 a da nije osvojeno odličje na najvažnijem takmičenju. Ovo je sedma olimpijska medalja u nizu i jako lepo zvuči da smo treći put uzastopno u finalu, da smo po tome isti kao Amerikanci u košarci", izjavio je Jelenić za sajt VSS.

Srbija će sutra u finalu Olimpijskih igara igrati protiv Hrvatske.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

"Rekao sam da idemo na zlatnu medalju. I na konferenciji za štampu, pred turnir Srbija 2024 sam kazao da nam je cilj najsjajnije odličje. To je između ostalog i obaveza prema prethodnim velikim generacijama", dodao je Jelenić.

Srbija je dvostruki uzastopni olimpijski šampion i nedelju će pokušati da stigne do trećeg vezanog zlata na Olimpijskim igrama, posle Rija 2016. i Tokija 2020.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Viktor Jelenić Foto M. Vukadinović

 

"Naš put je bio takav kakav je bio. Nema reprezentacije koja nije imala slab dan. Najvažnije je da smo na najtežim iskušenjima pokazali snagu, jedinstvo i želju da uspemo. U tome smo uspeli i već sada mogu od srca da čestitam i igračima i stručnom štabu na urađenom. Naravno i da se zahvalim svima koji su sve vreme bili uz nas, podržavali nas, kao i onima koji nisu davali podršku i njima se zahvaljujem jer su nam davali snagu da idemo dalje", rekao je Jelenić.

Jelenić je u igračkoj karijeri osvojio bronzu na Igrama u Sidneju i srebro u Atini.

"Olimpijski finale je veliki događaj, pre svega za sportistu. Čast je biti deo njega. Hrvatska je odlična ekipa, predvodi je moje veliki prijatelj, Ivica Tucak sa kojim sam igrao u Crvenoj zvezdi. Svetski su prvaci, evropski vicešampioni ali finale je jedna utakmica u kojoj su šanse uvek pola-pola. Ko igra u finalu ne igra da izgubi", rekao je Jelenić.

BONUS VIDEO: VESELI SRBI: Atmosfera ispred hale Bersi pred polufinale Srbija - SAD

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE JOŠ DA NAS SNAĐE?! Selektor Svetislav Pešić zabrinuo sve pred meč Srbija - Nemačka (VIDEO)