HRVATI, SRAM VAS BILO! Skandalozan tekst u komšiluku pred finale Olimpijskih igara protiv Srbije

Novosti online

10. 08. 2024. u 11:37

KRENULO je sa pumpanjem pred finale Olimpijskih igara u vaterpolu između Srbije i Hrvatske.

ХРВАТИ, СРАМ ВАС БИЛО! Скандалозан текст у комшилуку пред финале Олимпијских игара против Србије

FOTO: Tanjug/AP

Komšije koje su se uvek stidile Jugoslavije i boravka sa Srbijom u istoj državi, sada odjednom, naprasno su zavoleli nekadašnju državu i počeli da prisvajaju medalje iz tog perioda.

U skandaloznom tektu "Jutarnjeg lista" vaterpolo medalje iz Jugoslavije idu na konto Hrvatske. Zamislite?

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

"Dakle - hrvatski će vaterpolisti u Parizu osvojiti četvrto olimpijsko odličje za Hrvatsku, no hrvatski su vaterpolisti u Parizu "potpisali" ukupno već 11. olimpijsko vaterpolsko odličje. Redom je to izgledalo ovako: srebra su osvojena u Helsinkiju 1952. godine i Melburnu 1956, novo, treće u Tokiju 1964. Usledilo je zlato u Meksiku 1968, zatim srebro u Moskvi 1980. pa zlato u Los Anđelesu 1984. i sledeće u nizu u Seulu 1988. Red je red, Tucak i njegovi igrači neka ne zamere - na zasadima tih davnih, takođe vrlo uspešnih vremena u kojima su briljirali njihovi prethodnici - oni danas beru plodove svojeg mukotrpnog rada. Bravo za hrvatske vaterpoliste, bravo za najtrofejniji hrvatski ekipni sport", navodi se u skandaloznom tekstu "Jutarnjeg lista" u kome je očigledno pokušana revizija istorije, međutim fakti su nešto drugo.

Sve medalje koje je osvojila Jugoslavija od 1920. do 1988. godine pripadaju samo jednoj zemlji - našoj!  Podsetimo i da je Olimpijski komitet Srbije osnovan 23. februara 1910. godine i pred Igre 1912. u Stokholmu primljen je u članstvo MOK-a. S obzirom da je OKS pravni naslednik Jugoslovenskog olimpijskog komiteta i Olimpijskog komiteta SCG, sve medalje koje su osvojene od 1912. godine pripadaju Srbiji, nikako ne Hrvatskoj koja se od 1992. godine takmiči pod novom zastavom i od tada za nju "počinje vreme".

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

BONUS VIDEO: PARIZ U SRPSKIM TROBOJKAMA: Srbi se u velikom broju okupili zbog košarkaša

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE JOŠ DA NAS SNAĐE?! Selektor Svetislav Pešić zabrinuo sve pred meč Srbija - Nemačka (VIDEO)