"IGRAMO NAJVAŽNIJU UTAKMICU NA TURNIRU": Viktor Jelenić pred finale sa Hrvatima

Novosti online

10. 08. 2024. u 15:45

Vaterpolisti Srbije igraće u nedelju od 14 časova utakmicu protiv reprezentacije Hrvatske treće uzastopno finale na Olimpijskim igrama u Parizu.

ИГРАМО НАЈВАЖНИЈУ УТАКМИЦУ НА ТУРНИРУ: Виктор Јеленић пред финале са Хрватима

FOTO: Tanjug/AP

Pre tri godine u Tokiju bili su bolji od Grčke, dok su 2016. u Rio de Žaneiru pobedili upravo starog rivala. 

Predsednik vaterpolo saveza Srbije, Viktor Jelenić rekao je da je pred vaterpolistima najvažnija utakmica na Olimpijskim igrama.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Igre još nisu gotove, ostala je najvažnija utakmica. Ali lepo je kada znaš da je medalja ponovo naša. Nisu protekle ni jedne Olimpijske igre od Sidneja 2000. godine, a da nije osvojeno odličje na najvažnijem takmičenju. Ovo je sedma olimpijska medalja u nizu i jako lepo zvuči da smo treći put uzastopno u finalu, da smo po tome isti kao Amerikanci u košarci - rekao je Jelenić za sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik saveza se osvrnuo na početak priprema za Olimpijske igre pre dva meseca u Kragujevcu.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Nije tajna, razgovarali smo o svemu, rekao sam da idemo na zlatnu medalju. I na konferenciji za štampu, pred turnir Srbija 2024 sam kazao da nam je cilj najsjajnije odličje. To je između ostalog i obaveza prema prethodnim velikim generacijama - rekao je Jelenić.

On je istakao da je reprezentacija Srbije na najtežim iskušenjima uspela da pokaže snagu, jedinstvo i želju.

- Naš put je bio takav kakav je bio. Nema reprezentacije koja nije imala slab dan. Najvažnije je da smo na najtežim iskušenjima pokazali snagu, jedinstvo i želju da uspemo. U tome smo uspeli i već sada mogu od srca da čestitatam i igračima i stručnom štabu na urađenom. Naravno i da se zahvalim svima koji su sve vreme bili uz nas, podržavali nas, kao i onima koji nisu davali podršku i njima zahvaljujem jer su nam davali snagu da idemo dalje - rekao je Jelinić.

Jelenić je naglasio da je selektor hrvatske reprezentacije Ivica Tucak njegov dobar prijatelj, kao i da je finale OI veliki događaj za svakog sportistu.

- Olimpijsko finale je veliki događaj, pre svega za sportistu. Čast je biti deo njega. Hrvatska je odlična ekipa, predvodi je moj veliki prijatelj, Ivica Tucak sa kojim sam igrao u Crvenoj zvezdi. Svetski su prvaci, evropski vicešampioni ali finale je jedna utakmica u kojoj su šanse uvek pola-pola. Ko igra u finalu ne igra da izgubi - zaključio je Jelenić.

BONUS VIDEO KAKVA PODRŠKA: Majka naših vaterpolista Petra i Nikole Jakšića bodri Srbiju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE JOŠ DA NAS SNAĐE?! Selektor Svetislav Pešić zabrinuo sve pred meč Srbija - Nemačka (VIDEO)