VELIKI USPEH Davidovac Zrenjaninu doneo 25. olimpijsku medalju   

B. G.

11. 08. 2024. u 19:53

GRAD Zrenjanin je jedan od retkih u svetu, koji sa sto hiljada stanovnika, u svojoj olimpijskoj istoriji, ima osvojenih 25 olimpijskih medalja, koje su osvojili sportisti, rođeni i ponikli u njemu.

ВЕЛИКИ УСПЕХ Давидовац Зрењанину донео 25. олимпијску медаљу   

FOTO: EPA

Grad Zrenjanin je jedan od retkih u svetu, koji sa sto hiljada stanovnika, u svojoj olimpijskoj niski, ima osvojenih 25 olimpijskih medalja, koje su osvojili sportisti, rođeni i ponikli u njemu.
 
Jubilarnu, 25. na Olimpijskim igrama u Parizu, osvojio je Dejan Davidovac, košarkaški reprezentativac Srbije i igrač Crvene zvezde, rođen u odrastao u gradu na obalama Begeja.
 
Inače, u olimpijskoj ekspediciji Srbije, ove godine u Parizu, bilo je petnaest sportista, trenera i sudija iz Zrenjanina, a bronzana medalja Dejana Davidovca, kruna je vrhunski sportskih ostvarenja  i nastavak olimpijske niske,  koju Zrenjaninci,  neguju u kontinuitetu još od Olimpijskih igara u Melburnu, 1956. godine, a popularni Deki,  pridružio se listi petnaest besmrtnih, koji su osvajali olimpijske medalje.
 
- Dejanova bronza sija zlatnim sjajem, naš košarkaši heroji su nacije, a on je 25. olimpijskom medaljom, na najlepši način nastavio sportsku tradiciju koju negujemo u Zrenjaninu, a Olimpijske igre u Parizu su petnaeste na kojima je neko od zrenjaninskih sportista osvajao olimpijsku medalju - čestitajući Davidovcu medalju, poručio je Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina, uz napomenu da je ovo drugi put u istoriji da je napravljen niz od četiri uzastopne Olimpijade na kojima  su se Zrenjaninci okitili olimpijskim odličjima.
 
Dejan Davidovac rođen 1995. godine košarkašku karijeru počeo je u rodnom gradu, u kojem mu i danas žive roditelji i stariji brat Bojan, takođe nekada uspešan košarkaški as i dugo godina internacionalac u Francuskoj, koji sada obavlja funkciju predsednika Košarkaškog kluba Proleter.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KULINARSKA UMETNOST: Put ka održivoj kulturi ishrane