"DOŽIVLJAVAM NAJVEĆU SREĆU!" Svetislav Pešić na aerodromu Beograd: Kod nas nije važno ko kosi, a ko vodu nosi, već zajedništvo

Filip Milošević

11. 08. 2024. u 13:35

Selektor Svetislav Pešić se obratio javnosti pri dolasku Srbije sa Olimpijskih igara u Parizu. Nije krio zadovoljstvo zbog postignutog rezultata - bronzane medalje.

ДОЖИВЉАВАМ НАЈВЕЋУ СРЕЋУ! Светислав Пешић на аеродрому Београд: Код нас није важно ко коси, а ко воду носи, већ заједништво

FOTO: Printskrin/Novosti

- Ja bih hteo da iskoristim priliku da se zahvalim podršci koju smo imali od naših navijača u Parizu. Posebno me raduje da ljudi koji vole košarku i poznaju košarku smo dobili pohvale.

Želim da se zahvalim javno igračima, Bogdanu kao kapitenu i ostalim momcima. Nema velikog rezultata bez zajedničkog puta do tog cilja. Taj put nije baš uvek bio lagan, za velike stvari u sportu potrebno je puno odricanja. Mislim da je ovo jedna generacija 1994/95 koji su prošli sve selekcije, ekipa je sastavljena od ogromnog iskustva i znanja, a i mladosti. Vrlo me čini posnosnim što sam radio sa tim momcima, koji su napravili takav jedan balans između sebe, svi su od početka do kraja delovali kao prava ekipa. Ne govorim o individualnom kvalitetnu, već o mentalnom sklopu izdrživosti cele ekipe. Nikada nije bilo i nikada se neće ponoviti da se odigraju takva tri meča kao što smo mi odigrali u Parizu.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Ovo je bio najbolji Olimpijski turnir ikada, 9 od 10 reprezentacija se borilo za medalje. Čak su i 12 najboljih igrača Amerike bili u Parizu, a i svi najveći Evropski igrači. Napraviti uspeh je bilo nemoguće bez fokusa, timske hemije i mentalne snage, moram još jednom javno da im čestitam, a ja sam se trudio sa mojim kolegama da im pomognem. Smatram da je ogroman uspeh, zbog načina na kakav smo stigli tamo i kakav smo rezultat napravili - rekao je Pešić.

Kako ste uspeli da izgledate sveže posle onakvog meča protiv Amerike?

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Završi se utakmica, ne postoji ništa drugo, već samo sledeća utakmica. To je teško izdržati, ali ovi momci su to uspeli. Mogli smo i da izgubimo od Nemačke, ja ne bih promenio stav oko toga i zato im javno čestitam na takvom odnosu. Radimo zajedno, moram da kažem. Dobio sam od igrača i kritike i pohvale, dobre predloge čak i neke koji se nisu uklapali u moja pravila, ali uspeli smo da iz toga napravimo još bolju igru. Igrači su ostali s moje strane da im verujem, i zato je došlo do sportksog uspeha i usrećili naše navijače, porodice i drugare - rekao je selektor Srbije.

BONUS VIDEO: DOČEK ZA KOŠARKAŠE: Ovako se u Srpskoj kuću proslavlja olimpijska bronza

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUSIJA U POTPUNOJ NEVERICI: Ovo su naši navijači uradili na vaterpolo finalu Srbija - Hrvatska, a to u TV prenosu nije pušteno! (VIDEO)

RUSIJA U POTPUNOJ NEVERICI: Ovo su naši navijači uradili na vaterpolo finalu Srbija - Hrvatska, a to u TV prenosu nije pušteno! (VIDEO)

Olimpijske igre "Pariz 2024" su završene, pretposlednje finale koje je bilo na programu potvrdilo je da je Srbija neprikosnovena kada je vaterpolo u pitanju, ali taj meč u kome je Hrvatska, kao svetski prvak, morala da se pokloni pred trostrukim olimpijskim šampionima - izazvao je i to da Rusija o njemu veoma priča.

12. 08. 2024. u 16:57

Komentari (0)

RUSIJA U POTPUNOJ NEVERICI: Ovo su naši navijači uradili na vaterpolo finalu Srbija - Hrvatska, a to u TV prenosu nije pušteno! (VIDEO)