KOMŠIJE, STANITE U RED IZA NAS! Evo koja je Srbija po osvojenim medaljama na Olimpijskim igrama u Parizu

Novosti online

11. 08. 2024. u 15:30

Od bivših republika Socijalističke Federativne Repubike Jugoslavije, Srbija je bila najuspešnija na Olimpijskim igrama "Pariz 2024".

КОМШИЈЕ, СТАНИТЕ У РЕД ИЗА НАС! Ево која је Србија по освојеним медаљама на Олимпијским играма у Паризу

FOTO: Tanjug/AP

Tradicionalno, države se rangiraju ne po ukupnom broju osvojenih medalja, već najpre po tome ko ima više zlatnih, pa potom, ako je tu izjednačeno, ko ima više srebrnih i, konačno, ako za tim ima potrebe ko ima više bronzanih.


*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Srbija je Olimpijske igre u Parizu završila sa pet osvojenih medalja, Hrvatska sa sedam, ali - naši su bili bolji, jer imaju jedno zlato više, ukupno tri.

Zorana Arunović i Damir Mikec / Foto: Tanjug AP

Zorana Arunović i Damir Mikec su doneli zlato u streljaštvu (mešoviti dubl, vazdušni pištolj), Novak Đoković u pojednačnoj konkurenciji i, konačno, sjajni vaterpolisti pobedom nad Hrvatskom u olimpijskom finalu.

Novak Đoković sa olimpijskim zlatom / FOTO: Tanjug/AP

Aleksandra Perišić je mnoge iznenadila sjajnim borbama, uz koje je stigla do srebra u taekvondo nadmetanju na Igrama, a šta tek reći za nestvarne košarkaše Srbije, koji su se vratili sa bronzom, a igrali - za zlato.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Aleksandra Perišić sa olimpijskim srebrom u Parizu / Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Po ovom učinku, "3 - 1 - 1", Srbija je najbolja u regionu, a 27. na svetu.

Hrvatska je 30., i to sa po dve zlatne i srebrne medalje, a tri bronzane.

Košarkaši Srbije posle osvajanja olimpijske bronze u Parizu / FOTO: Tanjug/AP

Iza pomenutog "komšijskog derbija", na trećem mestu od bivših jugoslovenskih republika je Slovenija sa dva zlata i jednim srebrom, dok Crna Gora, Severna Makedonija, te Bosna i Hercegovina nisu uspele da se oktite odličjima.

Što se ovog dela Evrope tiče, Mađarska je imala najbolju žetvu: osvojila je šest zlata, sedam srebrnih medalja i šest bronzanih, te je zauzela 14. poziciju.

Uoči poslednjih disciplina na tabeli vodi Kina (40 - 27 - 24), a Amerikanci se uzdaju u svoje košarkašice (igraju finale s Francuskom) i pred taj meč imaju učinak 39-44-42.

Japan je treći sa 20-12-13, Austrailja četvrta (18-19-16), a Francuska peta (16-25-22).

---

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, sve ono najvažnije i najzanimljivije o njima - pratite na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećenoj Olimpijskim igrama u Parizu.

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Iza kulisa - detalj iz svlačionice košarkaša Srbije posle osvajanja bronze na Olimkpijskim igrama u Parizu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZLATO JE SRPSKO I NIČIJE DRUGO! Vaterpolisti Srbije nokautirali Hrvatsku i treći put u nizu osvojili olimpijsku titulu!

ZLATO JE SRPSKO I NIČIJE DRUGO! Vaterpolisti Srbije nokautirali Hrvatsku i treći put u nizu osvojili olimpijsku titulu!

Vaterpolo reprezentacija Srbije je nastavila nestvaran niz: iako se desila smena generacija, a "sedmorica veličanstvenih" su napustila državni tim posle drugog uzastopnog olimpijskog zlata, osvojenog u Tokiju 2021, ponovo su naši "delfini" došli do zlatnih medalja na Olimpijskim igrama: Hrvatska, aktuelni prvak sveta, je u finalu Igara u Parizu pobeđena rezultatom 13:11, čime je srpski tim pokazao da mu u ovom sportu nema ravnih.

11. 08. 2024. u 15:05 >> 15:10

Komentari (1)

SRBI NAPRAVILI ŠOU NA PODIJUMU! Košarkaši Srbije se baš načekali na bronzu na Olimpijskim igrama, a onda proslavili u svom stilu! (FOTO)