uživoPRENOS: Svečana ceremonija zatvaranja Olimpijskih igara u Parizu, okončana predstava, počinje žurka

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

11. 08. 2024. u 21:02

OLIMPIJSKE igre u Parizu su završene, a zavesu na njih spušta ceremonija svečanog zatvaranja. Možete je pratiti uživo uz prenos na portalu "Novosti".

ПРЕНОС: Свечана церемонија затварања Олимпијских игара у Паризу, окончана представа, почиње журка

FOTO: Tanjug/AP

Ceremonija zatvaranja Olimpijskih igara

23.15 - Obraćanje je imao predsednik Organizacionog odbora Olimpijskih igara 2024, Toni Estange.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

On je pomenuo i Novaka Đokovića, kao i još neke sportske veličine.

- Nikada nisam bio toliko ponosan što sam Francuz kao večeras. Pokazali smo najlepše lice. Sportisti su bili magični. Za kraljicu Simon, Monda, kralja "Džokera Noleta...

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

- Od prvog dana putovanja, od 23. juna 2015, pripremali smo se za sve. Kao što se sportista priprema, tako smo i mi pripremali svaki scenario. Nismo bili spremni za ovo, za sve što smo doživeli. Kada je Selin Dion pevala na otvaranju, kada se plamen podigao, taj momenat je počeo. Sledećeg jutra sa prvim medaljama je počeo da raste i otišao je dalje više nego što je bilo ko mogao da predstavi. Slike sa naših borilišta ide u istoriju Igara. Dobili smo Leona Maršana. Zajedno iskusili Igre kakve svet nije video. Čak smo imali i kita kao deo takmičenja u surfovanju. Cela zemlja je osećala onaj osećaj u stomaku. Francuska je bila ujedinjena, olimpijska.

23.05 - Sve je bliže kraj zatvaranja Olimpijskih igara. Ostaje da se vidi šta su još oranizatori pripremili.

Kraj muzičkog programa

22.47 - Sad je na red došla žurka na stadionu "Francuska". Bend "Feniks i gosti izvode pesme.

Predstava završena

22.42 - Završena je "mračna predstava". Uvodni deo izvodio se u mraku, da bi potom usledilo i intoniranje himne Grčke, gde su održane prve Olimpijske igre. "Zlatni putnik" nastavio je put kroz istoriju sa otkrivanjem detalja iz nastanka i "oživljavanja" modernih Igara. Na kraju, formirano je pet olimpijskih krugova, dizajniranih davne 1914. godine.

22.04 - Na zatvaranju Igara dodeljene su i medalje i to maratonkama. Zlato je osvojila Holanđanka Sifan Hasan. Srebrnu medalju je završila oko vrata Etiopljanke Tigst Asefe, a bronza Kenijke Helen Obiri.

21.33 - Kako se navodi na defileu zatvaranja trebalo bi da bude 9.000 sportista zajedno sa pratećim osobljem.

21.27 - Naši zlatni olimpijci u streljaštvu su zavijorili zastavu Srbije na stadionu "Francuska".

21.16 - Krenuli su da ulaze na stadion sportisti. Svaka delegacija je određivala ko nosi zastave. Za nas su to Zorana Arunović i Damir Mikec.

21.14 - Na stadion je uneta i zastava Francuske, a intonira se himna ove zemlje - popularna "Marseljeza".

21.06 - Plamen se nosi na stadion "Francuska" u Sen Deniju na kom se održava ova ceremonija, a to će učiniti najtrofejniji sportista Igara, plivač Leon Maršan koji je osvojio četiri medalje. On je uzeo fenjer u kom se nalazi plamen i krenuo ka pomenutom stadionu.

21.03 - Ovako je izgledalo zatvaranje sportskog nadmetanja na najvećoj planetarnoj smotri od Atlante 1996. godine.

21.02 - Počela je ceremonija zatvaranja Igara u Parizu. Zastavu za Srbiju nosiće zlatni strelci Zorana Arunović i Damir Mikec.

20.16 - Međunarodno Olimpijski Komitet (MOK) dozvolio je Rusima i Belorusima da učestvuju večeras na ceremoniji zatvaranja Olimpijskih igara. Jer, kao... zabranjeno je ekipama, a sada su tu "samo sportitsti". Ipak, Rusi smatraju da je to šarena laža, pošto je većina od njihovih 15 učesnika odavno otišla iz Pariza.

Uoči ceremonije:

Posle 16 nestvarnih takmičarskih dana od svečanog otvaranja (i dva uvodna dana nadmetanja u fudbalu i ragbiju sedam), Olimpijske igre "Pariz 2024" su došle do kraja.

Kako se svečana ceremonija bude odvijala, tako ćemo vas u ovom blogu uživo izveštavati o njenim najznačajnijim segmentima.

Vredi pomenuti da je Srbija ove Igre okončala sa pet medalja. Zlato je završilo oko vrata strelaca Damira Mikeca i Zorane Arunović (miks, pištolj 10 metara), Novaka Đokovića i vaterpolista. Srebro je osvojila tekvondistkinja Aleksandra Perišić, a bronzu muška košarkaška reprezentacija.

BONUS VIDEO: KAD SRBI SLAVE: Ovako se u Parizu, ispred dvorane, slavilo zlato vaterpolista

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVATSKA U ŠOKU ZBOG SRBA! Mediji poručili Hrvati, dobro se držite za zid ili sjednite, a onda im saopštili ovo