"NISAM DOBIO MEDALJU ZATO ŠTO SAM HRVAT!" Teške optužbe po završetku Olimpijskih igara

Novosti online

12. 08. 2024. u 09:03

Hrvatski gimnastičar Aurel Benović nije uspeo da osvoji medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, jer je u preskoku zauzeo peto mesto i za to donekle okrivio sudije!

НИСАМ ДОБИО МЕДАЉУ ЗАТО ШТО САМ ХРВАТ! Тешке оптужбе по завршетку Олимпијских игара

Foto: Profimedia

U finalu je za prvi preskok dobio ocenu 15.000, za drugi tek 14.800, a njegov rival za identičan skok dobio je 14.900 i tako osvojio medalju.

Zlato je otišlo u ruke Filipincu Karlosu Edrijelu Julu (15.116), srebro Jermenu Arturu Davtjanu (14.966), dok je treći bio Britanac Heri Hepvort (14.949).

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Ostaje žal zbog medalje, žao mi je što je presudila subjektivna procena sudija. Nisam osvojio medalju jer je sedmoro ljudi reklo da moj skok nije dovoljno dobar u odnosu na Jermena, koji je napravio isti skok kao ja. Gledali smo snimak, nema tu prevelike razlike, a odlučili su da je njegov preskok za 14.900, a moj za 14.800. Da su mi dali 14.900, prosečna ocena bi mi bila 14.950 i bio bih treći, ispred Britanca. U sudijskoj komisiji bili su Irac i Australijanac, oni znaju da budu na njihovoj strani - poručuje Aurel.

Ovo je prilično razbesnelo hrvatskog gimnastičara.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Ne mogu da kažem da je to presudilo, ali znam da subjektivna procena određuje rezultat. Ako im se ja ne sviđam, ako im se ne sviđa kako izgledam, zbog toga mogu da dobijem manju ocenu, što po meni nema smisla. Treba da mi sude po onome što uradim, a ne po nacionalnosti. Mogle bi da se koriste pametne kamere, sistem koji bi gledao kako si izveo skok, pod kojim uglom ti je bila ispruženo telo, koliko si odskočio nakon doskoka, a ne da sudija odluči da meni ne treba medalja jer dolazim iz male Hrvatske, nego da daju Jermenu koji je bronzani iz Tokija i koji ima izgrađeno ime - kaže Benović.

BONUS VIDEO KAKVA PODRŠKA: Majka naših vaterpolista Petra i Nikole Jakšića bodri Srbiju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVATSKA U ŠOKU ZBOG SRBA! Mediji poručili Hrvati, dobro se držite za zid ili sjednite, a onda im saopštili ovo