"OVO ZLATO JE VELIKA STVAR, A HRVATSKA...": Srpska legenda imala poruku za Hrvate

Novosti online

12. 08. 2024. u 11:48

Nekadašnji vaterpolista Igor Milanović analizirao je finale na Olimpijskim igrama između Srbije i Hrvatske.

ОВО ЗЛАТО ЈЕ ВЕЛИКА СТВАР, А ХРВАТСКА...: Српска легенда имала поруку за Хрвате

FOTO: Tanjug/AP

Hrvatska muška vaterpolo reprezentacija osvojila je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu. U finalnom meču izgubila je od branioca titule Srbije sa 11:13. Hrvatska je osvojila četvrtu olimpijsku medalju u vaterpolu, treće srebro, a jedino zlato bilo je ono iz Londona 2012. godine.

Srpskim vaterpolistima je ovo treće uzastopno zlato na Olimpijskim igrama, posle Rio de Žaneira 2016. i Tokija 2021. godine. I posle smene generacija u Tokiju, Srbija je otišla do samog kraja. U istoriji ovog sporta samo su Mađari od 2000. do 2008. godine i Britanci početkom 20. veka osvojili tri uzastopne olimpijske medalje. Sama Srbija ima istu količinu zlata kao SFRJ, koja se popela na olimpijski tron 1968, 1984. i 1988. godine, kako piše portal "Indeks.hr."

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Igor Milanović dao je analizu finalne utakmice između Srbije i Hrvatske.

- Bili smo bolji u svim delovima igre, posebno u odbrani sa igračem manje. Centri su bili odlični, strelci raspoloženi, svakako najbolje izdanje naših vaterpolista na turniru. Moram priznati da je posle Tokija bilo teško zamisliti još jednu zlatnu medalju, momci i stručni štab uspeli su da ostvare ogroman uspeh. Ovim putem čestitam im, posebno igračima. Pokazali su napredak iz utakmice u utakmicu. Treće zlato u nizu je fantastično i dolazi u veoma važnom trenutku za vaterpolo u Srbiji. Telefon mi zvoni, svi smo veoma srećni - rekao je Milanović.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

FOTO: Tanjug/AP

Imao je Igor Milanović još nešto da doda.

- Ova medalja treba da nam da ohrabrenje i krila da radimo još ozbiljnije i bolje kako bi se uspesi i dalje nizali. Ovo je prva medalja posle tri godine bez osvajanja i velika je stvar prekinuti takav post. Da smo bez medalje u Parizu, to bi bio alarm - rekao je Milanović.

Srbija je od 2012. godine igrala 17 finala na velikim takmičenjima i na svakom osvojila zlato. Otkrijte tajnu tog neverovatnog niza.

- Ne pratim previše statistiku, ali generaciju koju smo imali prilike da gledamo poslednjih godina proglašavaju najuspešnijom ikada. Nisam dobar sa brojevima, pa ne znam napamet koliko su svetskih i evropskih titula osvojili, ali to je neverovatan uspeh - rekao je Milanović.

Foto: N. Paraušić

Kakav je vaš utisak o hrvatskom timu koju vodi selektor Tucak.

- Oni će godinu završiti kao svetski prvaci i evropski i olimpijski vicešampioni. Mislim da Hrvatska nema za čim da žali, danas će možda boleti ovaj poraz, ali ovo je veliki uspeh za hrvatski vaterpolo, ima medalje u Zagrebu, Dohi i sada u Parizu. Mislim da Tucak izvlači maksimum iz ovog tima i mogu samo da mu čestitam na tome. Na ovom turniru je hrabro i mudro doveo ekipu do finala, nije mu bilo lako protiv Španaca i Mađara. Mora da je to bio veći psihološki i fizički napor nego za Srbiju protiv Grka i Amerikanaca. Ne želim da potcenim nijednu ekipu, ali smo sa lakoćom pobedili Amerikance, a Grci su protiv nas imali jedan od najgorih dana u poslednje vreme. Iz meča u meč postajali smo sve sigurniji, a Hrvatska je krvarila protiv Španaca i Mađara. To se osetilo, nije bilo prepoznatljivog naboja koji inače krasi hrvatski tim - rekao je Milanović.

BONUS VIDEO KAKVA PODRŠKA: Majka naših vaterpolista Petra i Nikole Jakšića bodri Srbiju


 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUSIJA U POTPUNOJ NEVERICI: Ovo su naši navijači uradili na vaterpolo finalu Srbija - Hrvatska, a to u TV prenosu nije pušteno! (VIDEO)

RUSIJA U POTPUNOJ NEVERICI: Ovo su naši navijači uradili na vaterpolo finalu Srbija - Hrvatska, a to u TV prenosu nije pušteno! (VIDEO)

Olimpijske igre "Pariz 2024" su završene, pretposlednje finale koje je bilo na programu potvrdilo je da je Srbija neprikosnovena kada je vaterpolo u pitanju, ali taj meč u kome je Hrvatska, kao svetski prvak, morala da se pokloni pred trostrukim olimpijskim šampionima - izazvao je i to da Rusija o njemu veoma priča.

12. 08. 2024. u 16:57

Komentari (0)

RUSIJA U POTPUNOJ NEVERICI: Ovo su naši navijači uradili na vaterpolo finalu Srbija - Hrvatska, a to u TV prenosu nije pušteno! (VIDEO)