ŠOK TRANSFER NA POMOLU? Rusija "izvisila", Aleksa Avramović ide u NBA posle bravura na Olimpijskim igrama?!

Novosti online

12. 08. 2024. u 17:33

Košarkaška reprezentacija Srbije je osvojila bronzu na Olimpijskim igrama u Parizu, a Aleksa Avramović - veliko priznanje. Možda i još nešto, pored toga.

ШОК ТРАНСФЕР НА ПОМОЛУ? Русија извисила, Алекса Аврамовић иде у НБА после бравура на Олимпијским играма?!

FOTO: Tanjug/AP

Nije izabran u idealni tim Olimpijskih igara, ali kako saopštila Svetska košarkaška federacija (FIBA) - Avramović je proglašen za najboljeg odbrambenog igrača olimpijskog turnira.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

U obrazloženju je FIBA priznala da baš i ne zna kako da predstavi Avramovića a da to bude dostojno njegove košarkaške veličine.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

U saopštenju se, naime, navodi:

- Prosto, i samo prisustvo Avramovića na terenu ne može nikako da se objasni brojevima, jer je svoje direktne rivale "maltretirao" na celokupnom terenu, iznudeći ofanzivne prekršaje, žrtvujući sopstveno telo, terajući suparnike na teške šuteve, a onda i oduzimajući loptu protivnicima nestvarnih 3,4 puta, prosečno po 40 minuta nastupa.

Igrao je samo 19,9 minuta po utakmici, ali ipak došao do 10 "krađa" u Francuskoj. Uključujući tu i četiri kada je bilo najvažnije, u meču za bronzu, pobrinuvši se tako ad Srbija završi turnir sa pobedom - što nije uradila prethodnih sedam puta kada bi dolazila do polufinala Evrobasketa, Mundobasketa i Olimpijskih igara - navodi svetska kuća košarke.

A nedugo posle tog saopštenja, oglasio se i Avramovićev menadžer, Miodrag Miško Ražnatović, i to zanimljivom objavom na društvetnim mrežama. Ona je upućena njegovim poznanicima iz najjače košarkaške lige:

- Sjajan turnir za srpskog beka Aleksu Avramovića, koji je izabran za najboljeg defanzivca olimpijskog turnira! Još 9 dana (do 20. avgusta) on može da iskoristi klauzulu (u ugovoru sa CSKA Moskva, prim. aut) o prelasku u NBA klub!

Aleksa Avramović je rođen 25. oktobra 1994. u Čačku i od NBA klubova nije draftovan 2016, kada je bio "rok" za igranje njegovog godišta. On je tada završavao karijeru u Borcu iz Čačka i prešao u Vareze, odakle je 2019. došao u Malagu, pa onda u Estudijantes, a iz njega 2021. u Partizan. Pored olimpijske bronze, ima i srebro sa Svetskog prvenstva održanog 2023. u tri države, Filipinima, Japanu i Indoneziji.

Podsetimo, fantastična Srbija je bronzu osvojila pobedivši Nemačku u meču za treće mesto.

Amerikanci su osvojili zlato, pobedivši domaćina, Francusku uz veliki šou Stefa Karija, pa je na red došla dodela medalja.

A tokom nje - Srbi su priredili pravi šou na pobedničkom postolju.

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, sve ono najvažnije i najzanimljivije o njima - pratite na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećenoj Olimpijskim igrama u Parizu.

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Iza kulisa - detalj iz svlačionice košarkaša Srbije posle osvajanja bronze na Olimkpijskim igrama u Parizu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUSIJA U POTPUNOJ NEVERICI: Ovo su naši navijači uradili na vaterpolo finalu Srbija - Hrvatska, a to u TV prenosu nije pušteno! (VIDEO)

RUSIJA U POTPUNOJ NEVERICI: Ovo su naši navijači uradili na vaterpolo finalu Srbija - Hrvatska, a to u TV prenosu nije pušteno! (VIDEO)

Olimpijske igre "Pariz 2024" su završene, pretposlednje finale koje je bilo na programu potvrdilo je da je Srbija neprikosnovena kada je vaterpolo u pitanju, ali taj meč u kome je Hrvatska, kao svetski prvak, morala da se pokloni pred trostrukim olimpijskim šampionima - izazvao je i to da Rusija o njemu veoma priča.

12. 08. 2024. u 16:57

Komentari (0)

OLIMPIJSKI KRUGOVI NA ZEMUNSKOM KEJU: Pariska priča o održivosti i najvećih svetskih događaja seže do Srbije