"SRBIJA JE OSVETLALA OBRAZ U PARIZU!" Moka Slavnić: Vaterpolo je bio kruna svega, a Nemcima smo vratili sve, pa i za '41.!

Novosti online

12. 08. 2024. u 22:23

Bivši košarkaš Zoran Slavnić ističe da je veoma teško osvojiti bilo koju medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, pa se Srbija kao "mala" zemlja plasirala na visoko 27. mesto, sa pet medalja i "finim ukusom u ustima potpuno osvetlala obraz, naročito u sportovima koji su važni i gledani".

СРБИЈА ЈЕ ОСВЕТЛАЛА ОБРАЗ У ПАРИЗУ! Мока Славнић: Ватерполо је био круна свега, а Немцима смо вратили све, па и за 41.!

Foto N. Paraušić

"Imali smo miks želja šta ćemo da uradimo u Parizu i dok su mnogi očekivali deset ili bar devet, da uzmemo jednu medalju više nego u Tokiju, ja sam rekao osam, ali međutim, uzeli smo pet", napomenuo je Slavnić, govoreći za Tanjug.

Dodaje je da je računao na Ivanu Španović i jednu od ženskih ekipa u košarci i odbojci, a možda čak i u rvanju ili ženskom boksu.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--


"I moram da kažem, u pojedinim sportovima, kao što sam video, jer ne verujem mnogo novinarima, oštećeni smo drastično. Tu pre svega mislim na košarku, jer sam imao sam neki osećaj da možemo da pobedimo Amerikance. I na početku utakmice kaznili smo ih žestoko, jer su ušli prepotentno", kaže nekadašnji osvajač olimpijske zlatne medalje u košarci 1980. godine.


*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

On napominje da nije bio tužan kada je usledio tragičan poraz košarkaške reprezentacije Srbije od favorizovane selekcije SAD-a. 


"Naprotiv, bio sam srećan, jer skoro 40 minuta sam uživao u našoj igri, koja je došla skoro do perfekcije. To se kaže da si moralni pobednik i s te strane, naravno, kao bivši košarkaš, ja sam bio tu najzadovoljniji", navodi Slavnić.


Naveo da nije važno koja je medalja, već kako ste došli do nje.


"Toliko smo časno došli do bronze, pobedivši Nemačku i vratili joj i za 1941. i za prošlu godinu, sve što su nam dugovali. Fantastično smo igrali i protiv Amerike. I zbog toga sam specijalno zadovoljan", rekao je Slavnić i dodao da čak i kada je bilo 24 razlike za Australiju, mogao je da se kladi da ćemo dobiti meč.


Prema njegovim rečima, "krajnji rezultat, što kaže naš predsednik, pokaže se na semaforu".


"Nažalost, nije uvek tako, ali mi smo moralni pobednici protiv Amerike", kaže Slavnić.

Ipak, istakao je da je vaterpolo kruna svega.

"Tu sam potpuno bio oduševljen, ne zbog toga što je to bilo u finalu s Hrvatima, jer imam mnogo prijatelja u toj zemlji", navodi on.

Međutim, naveo je da je Srbija ipak zemlja košarke.

"Ajde, dodaćemo u zagradama i malo vaterpola", poručio je Slavnić.

 

Ne propustite:

NIKAD NIJE BILO OVAKO! Svečani doček olimpijaca u Beogradu protekao uz nestvarne scene! Suze radosnice, baklje, pesma - čista emocija!

EUFORIJA: Odlazak srpskih košarkaša sa dočeka bio je gotovo "nemoguća misija" (VIDEO)

Bonus video: Neviđena euforija oko košarkaša Srbije na dočeku u Beogradu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUSIJA U POTPUNOJ NEVERICI: Ovo su naši navijači uradili na vaterpolo finalu Srbija - Hrvatska, a to u TV prenosu nije pušteno! (VIDEO)

RUSIJA U POTPUNOJ NEVERICI: Ovo su naši navijači uradili na vaterpolo finalu Srbija - Hrvatska, a to u TV prenosu nije pušteno! (VIDEO)

Olimpijske igre "Pariz 2024" su završene, pretposlednje finale koje je bilo na programu potvrdilo je da je Srbija neprikosnovena kada je vaterpolo u pitanju, ali taj meč u kome je Hrvatska, kao svetski prvak, morala da se pokloni pred trostrukim olimpijskim šampionima - izazvao je i to da Rusija o njemu veoma priča.

12. 08. 2024. u 16:57

Komentari (0)

OLIMPIJSKI KRUGOVI NA ZEMUNSKOM KEJU: Pariska priča o održivosti i najvećih svetskih događaja seže do Srbije