NAJLEPŠE IGRE U ISTORIJI: Francuzi ističu ponos zbog vrhunske organizacije Olimpijskih igara "Pariz 2024"

Igre su gotove, živele Igre!

НАЈЛЕПШЕ ИГРЕ У ИСТОРИЈИ: Французи истичу понос због врхунске организације Олимпијских игара Париз 2024

Foto: Goran Čvorović

Tako bi, u najkraćem, mogla da se definiše atmosfera u francuskoj prestonici dan posle završetka Olimpijade koja će svima dugo ostati u sećanju. Magija nostalgije je već proradila, a Parižani se teše da će već za nekoliko dana, od 28. avgusta do 8. septembra ponovo ugostiti takmičare iz celog sveta, ovog puta na Paraolimpijadi.

Pred početak više nego skeptični oko uspeha upravo završenih Olimpijskih igara, Francuzi su brzo promenili mišljenje i, kako su takmičenja odmicala, postali pravi zaljubljenici u ovaj planetarni događaj. Opšti je utisak da se sve završilo uz žaljenje što je spuštena zavesa na spektakl.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

U Francuskoj se diče i da su, kao domaćini, prva evropska nacija po broju osvojenih medalja, iza SAD, Kine, Japana i Australije, s ukupno 64 odličja – 16 zlatnih, 26 srebrnih i 22 bronzana. Zadovoljstvo je tim veće.

- Bile su ovo najlepše Igre u istoriji – poručio je juče predsednik Organizacionog komiteta pariskih Olimpijskih igara Toni Estange.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Istakao je da su u organizaciji OI bili odvažni, srećni kako je sve proteklo i istovremeno na neki način odahnuo jer je sve prošlo u najboljem redu.

- Iskreno, ne vidim kako bi moglo da bude mnogo bolje – kazao je Estange i preneo da su "dobili čestitke iz celog sveta".

Osećanja posle završetka Igara je opisao kao mešavinu olakšanja, zadovoljstva i ponosa, odgovarajući onima koji su ga pre početka okarakterisali kao "idealistu", između ostalog i zbog silaska Igara na reku i ulaska u gradske znamenitosti.

- Ono što je ove Olimpijske igre učinilo još lepšim, iznad naših nadanja, jesu ambijent i žar koji su vladali – kazao je, dodavši da je publika dodatno dala dušu takmičenjima.  

Estange je izneo i neke brojke. U Francusku je došlo između 4 i 5 miliona gledalaca, a prodato je ukupno 9,5 miliona ulaznica, što je rekord na OI.

- Čudno je reći da su ove Olimpijske igre završene – zaključio je Estange i najavio nova uzbuđenja već za dve sedmice na POI.

Olimpijska vatra tada će ponovo biti upaljena u balonu u Parku Tiljeri koji su proteklih dana obilazile stotine hiljada znatiželjnika, a zbog načina na koji je prihvaćen postoje planovi da ovaj objekat ostane zastalno na tom mestu i podseća Parižane na trenutke olimpijskog domaćinstva, kao još jedan od simbola Pariza.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UZEĆE SRBIMA ZLATO! Rusi oduševljeni, a i zabrinuti zbog onog što su Srbi uradili na kraju vaterpolo finala na Olimpijskim igrama u Parizu

"UZEĆE SRBIMA ZLATO!" Rusi oduševljeni, a i zabrinuti zbog onog što su Srbi uradili na kraju vaterpolo finala na Olimpijskim igrama u Parizu

Olimpijske igre "Pariz 2024" su završene, pretposlednje finale koje je bilo na programu potvrdilo je da je Srbija neprikosnovena kada je vaterpolo u pitanju, ali taj meč u kome je Hrvatska, kao svetski prvak, morala da se pokloni pred trostrukim olimpijskim šampionima - izazvao je i to da Rusija o njemu veoma priča. Sa oduševljenjem, ali i jednom dozom zabrinutosti.

13. 08. 2024. u 15:18

Komentari (0)

Sve veći broj organizacija integriše održivost u svoju poslovnu strategiju:  Šta tačno znači „održivost u poslovanju“?