AMERI U ŠOKU: DŽoel Embid menja reprezentaciju, hoće da igra za druge na Olimpijskim igrama "Los Anđeles 2028"?!

Novosti online

13. 08. 2024. u 22:15

Košarkaška reprezentacija Srbije je za rivala u polufinalu Olimpijskih igara imala moćni tim Sjedinjenih Američkih Država, a jedan od najboljih igrača "drim-tima" na tom meču, Džoel Embid, možda će na sledećim Igrama nastupati za skroz drugu nacionalnu selekciju.

АМЕРИ У ШОКУ: Џоел Ембид мења репрезентацију, хоће да игра за друге на Олимпијским играма Лос Анђелес 2028?!

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo,fantastična Srbija je više od tri četvrtine vodila protiv SAD, da bi onda Amerikanci preokretom došli do trijumfa, time i finala.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Emdbid je u polufinalu iskoristio činjenicu da je Nikola Jokić, njegov veliki NBA rival (njih dvojica su osvojila MVP titule u četiri prethodne sezone, Srbin od toga tri) - rano dospeo u problem zbog četiri lične greške.

Rođeni Kamerunac se tada razgoropadio i, uz nestvarnog Stefa Karija (36 poena, čak devet trojki) pomogao Amerikancima da preokrenu rezultat i pobede - postigao je 19 poena i imao četiri skoka.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

A kada je upitan da li će igrati i na Olimpijskim igrama čiji je domaćin Los Anđeles 2028. godine, odgovorio je onako kako američka javnost nije očekivala.

Embid, rođen u Kamerunu, koji se najpre "obećao" Francuzima (a francuski Košarkaški savez morao da izvede istinske pravne vratolomije da bi mu omogućio državljanstvo te zemlje), naprasno je odlučio da igra za Amerikance kada je najavljeno da oni okupljaju "tim snova" za parisku olimpijadu.

Međutim, sada je na pitanje o sledećim Igrama, koje će dočekati kao 34-godišnjak, odgovorio ovako:

- Najpre, bilo je nezgodno biti nekoliko nedelja daleko od porodice, daleko od kuće. Ali, opet, biti sa reprezentacijom SAD, sa ovim momcima koje imamo u ekipi i ljudima u timu... lako je bilo uživati. Tu je onda i Pariz, jedan divan grad, a sledeći na redu je Los Anđeles. Videćemo šta će biti. Ne znam. Možda ću biti, a možda i neću biti u američkoj reprezentaciji tada. Možda budem na sledećim Olimpijskim igrama kao član kamerunske reprezentacije. Videćemo - prenosi "Atletik" Embidove reči.

Taj portal potom i dodaje:

"Embid, rođeni Kamerunac, ne bi mogao da zaigra za svoju domovinu pre nego što mu za to dozvolu daju i FIBA i Košarkaški savez Sjedinjenih Američkih Država, i to zbog toga što je ovog leta igrao za američku selekciju".

Ako vas sport zanima, sve ono najvažnije i najzanimljivije o njemu - pratite na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: PARIZ U SRPSKIM TROBOJKAMA: Srbi se u velikom broju okupili zbog košarkaša

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Sve veći broj organizacija integriše održivost u svoju poslovnu strategiju:  Šta tačno znači „održivost u poslovanju“?