"SVI VIDITE DA SAM MUŠKARAC, ALI..." Nova bura u sportu! Transrodna osoba prvi put trči sa ženama na Paraolimpijskim igrama

Novosti online

14. 08. 2024. u 16:30

Ima 50 godina. Pa opet, iako rođen kao Fabricio, a baš kao Fabricio i 11 puta bio državni prvak u paraolimpijskoj atletskoj disciplini, ovoga puta će na Paraolimpijskim igrama "Pariz 2024" nastupiti kao žena.

СВИ ВИДИТЕ ДА САМ МУШКАРАЦ, АЛИ... Нова бура у спорту! Трансродна особа први пут трчи са женама на Параолимпијским играма

Screenshot / X / WomensRightsNet

Sada Valentina Petrilo od 2019. se izjašnjava kao žena.

Ima 50 godina i na pariskoj paraolimpijadi učestvovaće u trkama na 200 i 400 metara u klasifikaciji T12, napravljenoj za sportiste koji imaju problema sa vidom.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Kao Fabricio se oženio, dobio dvoje dece, a sada nastupa kao žena.

Ističe da uzima terapiju hormonima (mora da ima nizak nivo testosterona da bi se takmičio sa ženama), a na pitanje da li zna da će se neke paraolimpijke buniti što se s njima sada takmiči - kaže:

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Naravno. Sve ovo još uvek i meni deluje čudno. Svi vidite da sam ja muškarac. I, zato je mnogima moje učešće nešto neprihvatljivo. 

Valentina Petrilo iznosi i još jedan podatak:

- Otkad su počele hormonske terapije, za tri meseca mi se težina povećala za 10 kilograma, a moj rezultat na 400 metara, što mi je omiljena disciplina, je čak za 12 sekundi sporiji. Ali, bolje je biti spora i srećna žena, nego brz i tužan muškarac.

A šta vi mislite? Učestvujte u anketi "Novosti":

Anketa

Da li transrodne osobe treba da se takmiče na ovakav način?

---

Ako vas sport zanima, pratite sve najvažnije ali i najzanimljivije vesti o njemu na sportskim stranicama "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: ČIJE JE KOSOVO? Mališani Crvene zvezde su u Moskvi ovako reagovali na povike ruskih navijača (VIDEO)

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIJE OČEKIVAO! Evo šta su tašta i tast uradili kada je Dušan Mandić doneo treće olimpijsko zlato u vaterpolu (VIDEO)