U PARIZU OTVORENE PARAOLIMPIJSKE IGRE: Srbija sa 23 takmičara (FOTO)

Francuski predsednik Emanuel Makron otvorio je večeras Paraolimpijske igre u Parizu.

У ПАРИЗУ ОТВОРЕНЕ ПАРАОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ: Србија са 23 такмичара (ФОТО)

Foto: prinstrkin

Spektaklom nazvanim "Paradoks" u kome su se uz Obelisk na Trgu Konkord mešali učesnici s hendikepom i ljudi bez invaliditeta, u smeloj modernističkoj koreografiji, povremeno uz psihodeličnu elektronsku muziku i svetlosne efekte s Ajfelovom kulom u pozadini, uz penjanje na klavir, crveni automobil okićen maskotama koje su se kasnije pojavile i na bini i vatromet u bojama francuske zastave, sa plesačima na štakama, u urbanom metežu kontemporalnog koncepta s ciljem inkluzije za koji se kao i na otvaranju Olimpijade pobrinuo umetnički direktor Toma Žoli, u Parizu su večeras otvorene Paraolimpijske igre koje će trajati do 8. septembra. 

Pod notama čuvene pesme "Ne žalim ni za čim" Edit Pjaf u jedva prepoznatljivoj modernoj obradi, proleteli su avioni "Francuske patrole" koji su ispuštali plavo-belo-crveni dim, a za njima je na zemlji iz pravca Jelisejskih polja, u crveni sumrak nad Parizom, pred očima 50.000 posmatrača na licu mesta, krenuo defile razdraganih 4.400 takmičara pod zastavama nacionalnih delegacija.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Među njima je, u garderobi s etno motivima bila i selekcija Srbije koja broji 54 člana sa 23 takmičara.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEKA DOĐE REAL, DA MU POKAŽEMO! Mimović oduševljen što je sa Zvezdom ušao u Ligu šampiona