EVO ZBOG ČEGA JE SRBINU ODUZETA MEDALJA U PARIZU: Ovaj potez ih otkrio

Novosti online

31. 08. 2024. u 11:14

Srpskom paraolimpimpijcu Nebojši Đuriću oduzeta je srebrna medalja, koju je u petak uveče osvojio na Paraolimpijskim igrama u Parizu.

ЕВО ЗБОГ ЧЕГА ЈЕ СРБИНУ ОДУЗЕТА МЕДАЉА У ПАРИЗУ: Овај потез их открио

Foto: Profimedia

Nebojša Đurić je do srebra stigao u disciplini bacanje kugle F55 i završio je drugi, iza Bugarina, Ruždija Ruždija sa najboljim hicem od 11.98 metara, što je ujedno i njegov najbolji rezultat ove sezone.

Bronzana medalja, pripala je Poljaku, Lehu Stoltmanu, koji je bacio osam centimetara slabije.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Ipak, na zvaničnom sajtu Paraolimpijskih igara navodi se da je Đurić diksvalifikovan uz obrazloženje R6.16.1. Ta stavka u pravilniku znači da je oprema bila neadekvatna.

Foto: Paralympics.org / Printscreen

Dodatno obrazloženje šta nije bilo u redu sa opremom organizatori nisu dali, ali je sada isplivao šok podatak iz Pariza. Naime, na Đurića se žalio tim Irana koji je na kraju za zelenim stolom izborio drugo mesto za svog Zafara Zakera. Inače, Zaker je završio takmičenje na četvrtom mestu, ali su se iz Irana žalili na Đurića i na Stoltmana, predstavnika Poljske, a njihove žalbe su uslišene.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

I dok je Stoltmanu obrisan samo najbolji rezultat, Đurić je diskvalifikovan, te je Poljak stigao do bronze, a Srbin ostao bez medalje.

BONUS VIDEO VESELI SE SRPSKI RODE: Novak Đoković je ovako proslavio zlato na Olimpijskim igrama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREMINUO MLADI GLUMAC: Spasioci pola sata pokušavali da ga ožive