UPLAKAN OD SREĆE: Nebojša Đurić za "Novosti" posle vraćanja zasluženog paraolimpijskog srebra

Presrećan je bio Nebojša Đurić kada je saznao da mu je vraćeno paraolimpijsko srebro.

УПЛАКАН ОД СРЕЋЕ: Небојша Ђурић за Новости после враћања заслуженог параолимпијског сребра

Foto: POK Srbije

- Posle tolike tuge, bola i nemoći, konačno se osećam se kao što sam bio na stadionu, uplakan od sreće što sam svojoj zemlji doneo medalju – izjavio je Đurić za "Novosti".

Sija od zadovoljstva i njegov trener Miloš Zarić.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Sve je drugačije, opet radost i sreća, nema više tuge! – preneo nam je svoja osećanja Zarić.

Srećan je bio i generalni sekretar POKS Bojan Jaćimović koji je sve vreme s našim timom vodio bitku da se zasluženo osvojeno odličje vrati našem paraolimpijcu.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Sedeli smo trideset sati ispred kancelarije, razgovarali satima, nismo bili ni u jednom trenutku grubi, neprijatni ili nepristojni. Dogovorili smo se da ne pravimo skandal i da ih ne brukamo. Bili smo utemeljeni i argumentovani. Objasnili smo im da država stoji iza nas i da imamo instrumente i sredstva da podnesemo tužbu i sve isteramo do kraja. Nismo osporavali njihovu odluku, već smo samo tražili obrazloženje. A pošto nisu mogli to da obrazlože, morali su na kraju da reše ovako – kazao nam je Jaćimović.

Generalni sekretar POKS naglašava da je medalja već vraćena, samim tim što je stigao zvanični imejl.

- Uskoro će biti održana i ceremonija, kojom se Đuriću dodeljuje medalja. Mislim da će biti dodeljene dve srebrne medalje, ali će Đurićevo mesto biti iznad, jer je postigao bolji rezultat od Iranca. Tako smo sve i postavili, da nikome ne želimo ništa da oduzmemo, ali da svoje ne želimo da damo – zaključuje naš sagovornik.

Jaćimović naglašava da je sve ovo timski poduhvat u kome su, uz njega, učestvovali predsednik POKS Zoran Mićević, zamenica šefa misije Jovana Zrnzević, pravnica Nela Kovačević, Đurićev trener Miloš Zarić, selektor Jovan Đukić i njihov kolega Petar Tanasković koji je sve vreme komunicirao s medijima.

- Svi su imali svoju vrlo važnu ulogu – kaže naš sagovornik koji se ujedno zahvalio i "Novostima" na podršci i seriji tekstova kojima je istaknuta prvobitna nepravda.  

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVI DETALJI O BEOGRADU NE POSTOJE NI NA GUGLU