VISOK JE 246 CENTIMETARA I UČESTVUJE NA PARAOLIMPIJADI: DŽin se plašio da izađe na ulicu, a sada je istinska zvezda

Novosti online

04. 09. 2024. u 15:36

Visok je skoro dva i po metra. Stvarno. I plašio se da zbog bolesti koja ga je snašla izađe na ulicu. Ali, zahvaljujući sportu - prebrodio je najteže trenutke i sada je planetarna zvezda.

ВИСОК ЈЕ 246 ЦЕНТИМЕТАРА И УЧЕСТВУЈЕ НА ПАРАОЛИМПИЈАДИ: Џин се плашио да изађе на улицу, а сада је истинска звезда

FOTO: Tanjug/AP

Morteza Merzadselakdžani iz Irana je visok 246 centimetara.

Boluje od akromegalije, bolesti koju odlikuje visok nivo hormona rasta. Ali nije to bio njegov jedini problem.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Kao 16-godišnjak pao je s motora i slomio kosti karlice. Desna noga je prestala da mu raste i... vremenom, postala je 15 cm kraća od leve.

Bolest koja ga je zadesila dovela je i do deformacije kostiju lica. Iranac je bio u dubokoj depresiji, a iz nje je izašao zahvaljujući - paraodbojci.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Trener iranske reprezentacije u sedećoj odbojci, koja se i igra na Paraolimpijskim igrama, video je Mortezu u jednoj TV emisiji i kontaktirao sa njim, sa željom da se oproba u sportu.

Ali... nije to išlo lako.

- Osećao sam se kao u zatvoru i bojao sam se da izađem na ulicu zbog svog izgleda. Odbojka je, međutim, promenila moj život - prenosi reči Merzadselakdžanija ruski portal "Šampionat".

Nije baš ostvario san, da igra fudbal kao njegov sportski idol Frančesko Toti, ali ni Toti nema dve paraolimpijske medalje. I to zlatne.

Morteza je najviši čovek Irana, drugi najviši čovek na svetu (prvo mesto drži jedan turski zemljoradnik, visok 251 cm), a najviši je paraolimpijac u istoriji Igara. I, što je najvažnije, osvajač je dve paraolimpijske zlatne medalje. Po treću je došao u Pariz.

Bonus video: Neviđeni detalji sa dočeka srpskih olimpijaca u Beogradu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner usred Ju-Es opena leti iz tenisa zbog dopinga?!

RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner usred Ju-Es opena "leti" iz tenisa zbog dopinga?!

Teniski svet je potresla informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao da je "uhvaćen", potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a sada je za to saznao čitav svet - i to kada je oslobođen optužbi. Međutim, može biti da se nije izvukao kako se činilo na prvi pogled.

04. 09. 2024. u 16:30

Komentari (0)

GLADNI I ŽEDNI PREVOZILI PET TONA KOKAINA: Detalji optužnice u Beogradu protiv 20 pripadnika Balkanskog kartela