FRANCUSKA U NEVERICI: Specijalno obučeni i organizovani kriminalci došli u Pariz, evo šta im je bio cilj

Novosti online

04. 09. 2024. u 22:00

Timovi južnoameričkih kriminalaca, posebno obučeni i organizovani, dlovali su tokom Olimpijskih igara u Parizu, prvenstveno ciljajući na turiste, istakle su francuske vlasti u poverljivoj belešci.

ФРАНЦУСКА У НЕВЕРИЦИ: Специјално обучени и организовани криминалци дошли у Париз, ево шта им је био циљ

Foto: Goran Čvorović

Beleška o delovanju ovih bandi navodi da su značajan deo optuženih za krivična dela tokom Olimpijskih igara čine južnoamerički državljani koji dolaze iz Čilea, Ekvadora, Perua i Kolumbije.

"Organizovani u grupe od tri do pet osoba, muškaraca i žena starosti od 30 do 50 godina, posebno su ciljali strane turiste, uglavnom u javnom prevozu ili hotelima. Te bande se u belešci opisuju kao 'vrlo mobilne i povezane s međunarodnim kriminalnim organizacijama', ali i kao specijalizovane za zločine džeparenja, provala, prevare itd. Neki od optuženih osumnjičeni su za povezanost s bandama u Čileu povezanim s kriminalnom organizacijom 'Lanzas internacionales'", piše "Slobodna Dalmacija".

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Članovi ovih struktura, koji krađu doživljavaju kao 'pravu profesiju', često imaju i španske boravišne dozvole, jer Španiju koriste kao ulazna vrata i kao bazu.

Pored ostalog, utvrđno je da su ukrali kameru vrednu 15.000 evra kojom su emitovane slike ronilačkih nadmetanja u Olimpijskom vodenom centru u Sen-Deniju, na severu Pariza. Istraga o ovoj krađi dovela je do hapšenja trojice muškaraca i jedne žene, svi kolumbijske nacionalnosti.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Istražitelji su otkrili lap topove, nakit, luksuzne satove, gotovinu, ali i volontersku odeću s natpisom "Pariz 2024" kojom su se služili kriminalci, kao i akreditaciju ukradenu jednom američkom sportisti.

Oni su sredinom avgusta osuđeni na dve godine zatvora, a izrečena im je i zabrana pojavljivanja u Francuskoj deset godina po isteku kazne.

Drugim timovima Južnoamerikanaca, prema pomenutoj belešci, čak su dostavljene lažne akreditacije i lažne narukvice za pristup olimpijskim mestima i olimpijskom selu, kao i lažne lične isprave i novinarske legitimacije.

Bonus video: Neviđeni detalji sa dočeka srpskih olimpijaca u Beogradu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner usred Ju-Es opena leti iz tenisa zbog dopinga?!

RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner usred Ju-Es opena "leti" iz tenisa zbog dopinga?!

Teniski svet je potresla informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao da je "uhvaćen", potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a sada je za to saznao čitav svet - i to kada je oslobođen optužbi. Međutim, može biti da se nije izvukao kako se činilo na prvi pogled.

04. 09. 2024. u 16:30

Komentari (0)

RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner usred Ju-Es opena leti iz tenisa zbog dopinga?!