NOVO OLIMPIJSKO SREBRO ZA SRBIJU: Borislava Perić Rankovića izgubila finale u Parizu, Nemica bila bolja

Novosti online

07. 09. 2024. u 18:44

Borislava Perić Rankovića, bez ikakve dileme ikona srpskog sporta, stigla je do druge medalje na Paraolimpijskim igrama u Parizu. Posle srebrnog odličja u paru sa Nadom Matič, Borislava je stigla do srebra i u singl konkurenciji. U finalu, poražena je od Nemice Sandre Mikolašek sa 3:1 (11:5, 11:3, 6:11, 11:8)

НОВО ОЛИМПИЈСКО СРЕБРО ЗА СРБИЈУ: Борислава Перић Ранковића изгубила финале у Паризу, Немица била боља

S.B.

Od finala se očekivalo mnogo, ali jednostavno, desi se takav dan, da vama malo toga, gotovo ništa ne polazi za rukom, a rivalu sve. Upravo se tako mogu opisati prva dva seta između Borislave i Sandre. Međutim, Borislava se nikada ne predaje. Dobila je treći set sa 11:6, usledio je rat nerava u četvrtom, a više snage i koncentracije je imala Nemica.

Ali poraz u finalu sigurno ne umanjuje kapitalan uspeh i uspehe jedne od najboljih sportistkinja u istoriji Srbije.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Tokom fenomenalne karijere Borislava je osvojila zlatnu i srebrnu medalju na Igrama u Riju, srebrnu u Londonu, srebrnu u Pekingu. U vlasništu ima zlato, srebro i dve bronze sa planetarnim smotri. Godine 2015. Borislava je proglašena za najbolju parastonoteniserku planete.

Podsećanja radi, Srbija je u Parizu, osvojila šest medalja za sada. Dragan Ristić je stigao do zlata u streljaštvu, Borislava Perić Ranković ima srebro u singlu i srebro u dublu sa Nadom Matić, Mitar Palikuća je osvojio bronzanu medalju u stonom tenisu, a Željko Dimitrijević bronzano odličje u bacanju čunja.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

BONUS VIDEO Zlato za Srbiju na Svetskom prvenstvu za mlade kik boksere

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ANKETA NOVOSTI Da li Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić zaslužuju novi Piksijev poziv?