SREBRNI SJAJ ZA KRAJ: Srpska parastonoteniserka Borislava Perić Ranković osvojila 32 medalje na najvećim takmičenjima

Srebro za kraj veličanstvene karijere, u kojoj je osvojila 32 medalje! Srpska parastonoteniserka Borislava Perić Ranković izgubila je finalni meč Paraolimpijskih igara u -Parizu od Nemice Sandre Mikolašek sa 1:3 (5:11, 3:11, 11:6, 8:11).

СРЕБРНИ СЈАЈ ЗА КРАЈ: Српска парастонотенисерка Борислава Перић Ранковић освојила 32 медаље на највећим такмичењима

Foto: prinstrkin

Prethodno, Borislava je juče ujutro u polufinalu velikim preokretom pobedila Jing Žu iz Kine rezultatom 11:13, 9:11, 11:8, 11:7, 11:8 i obezbedila borbu za finale. Među njenim mnogobrojnim odličjima posebno mesto imaju zlato i srebro na POI u Riju, srebro u Londonu i Pekingu, uz mnoštvo medalja sa svetskih prvenstava.

Na početku Paraolimpijskih igara, u parastonom tenisu u paru sa Nadom Matić osvojila je srebro za Srbiju. Ovo su njene poslednje Igre, jer se obe igračice povlače iz aktivnog sporta.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Strahinja Bukvić je juče u polufinala sprinta kanua završio na 5. mestu, dok je u B finalu na kraju bio četvrti, sa 45 stotinki zaostatka za Kazahstancem Bibarisom Spatajem.

Saška Sokolov je u trci na 200 metara u kategoriji T47 osvojila šesto mesto. U finalu dizanja tegova juče kasno popodne je nastupao i Petar Milenković u katergoriji do 97 kilograma. Osvojio je 5. mesto s podignutih 215 kilograma.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Paraolimpijske igre se završavaju u nedelju, a Srbija je uz najnoviju medalju Borislave Perić Ranković došla do skora od šest odličja.

Mitar Palikuća je zaslužio bronzu u parastonom tenisu u singl konkurenciji, paraatletičar Nebojša Đurić stigao do srebrnog odličja u bacanju kugle, koje mu je najpre bilo nepravedno oduzeto zbog navodnih nepravilnosti sa kolicima, a zatim posle žalbe vraćeno i zasluženo dodeljeno. Dragan Ristić je osvojio zlatnu medalju u parastreljaštvu, dok je paraatletičar Željko Dimitrijević stigao do bronze.

BONUS VIDEO: VESELI SE SRPSKI RODE: Novak Đoković je ovako proslavio zlato na Olimpijskim igrama 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POTESNO Divna je umrla, a Karleuša ovo NIKAD VIŠE nije uradila: Kada smo je izneli iz kuće...