SRBIJA IMA ČIME DA SE PONOSI! Završene Paraolimpijske igre u Parizu

Tanjug

09. 09. 2024. u 08:46

Svečanom ceremonijom i posebnim programom na stadionu "Francuska" zatvorene su Paraolimpijske igre u Parizu na kojima je Srbija osvojila šest medalja.

СРБИЈА ИМА ЧИМЕ ДА СЕ ПОНОСИ! Завршене Параолимпијске игре у Паризу

FOTO: Tanjug/AP

Završna ceremonija pod nazivom "Pariz je slavlje" održana je sinoć pred oko 60.000 ljudi na najvećem francuskom stadionu.

Olimpijsku baklju je ugasila francuska parasportistkinja Oreli Ober. Ubrzo posle gašenja baklje, gorionik koji se nalazi u parku Tiljeri kod muzeja Luvr je potamneo, što je označilo kraj olimpijskog leta u Parizu, koji je bio domaćin i Olimpijskih igara.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Srbija je POI okončala sa jednom zlatnom (Dragan Ristić - streljaštvo), tri srebrne (parastoniserka Borislava Perić-Ranković u solo konkurenciji i sa Nadom Matić u dublu, i paraatletičar Nebojša Đurić) i dve bronzane medalje (parastonoteniser Mitar Palikuća i paraatletičar Željko Dimitrijević).

Najuspešniji su bili kineski sportisti, sa 94 zlatne, 76 srebrnih i 50 brozanih medalja. Na drugom mestu je Velika Britanija sa 124 medalje (49 zlatnih, 44 srebrne, 31 bronzana), a na trećem mestu Sjedinjene Američke Države sa 105 medalja (36 zlatnih, 42 srebrne i 27 bronzanih).

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Naredne Paraolimpijske igre održaće se u Los Anđelesu 2028. godine.

Bonus video: ČIJE JE KOSOVO? Mališani Crvene zvezde su u Moskvi ovako reagovali na povike ruskih navijača (VIDEO)

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTIŠAO IZ PARTIZANA, PA OTVORIO DUŠU: Saldanja otkrio kako su ga pokrali u Srbiji