ZBOG OVOGA JE SUSPENDOVAN NEMANJA MAJDOV: Evo šta tačno piše u pravilniku Međunarodne džudo federacije

Novosti online

16. 09. 2024. u 08:59

Srpski olimpijac Nemanja Majdov objavio je da je dobio suspenziju od pet meseci zbog kršenja religijskih kodeksa na Olimpijskim igrama u Parizu.

ЗБОГ ОВОГА ЈЕ СУСПЕНДОВАН НЕМАЊА МАЈДОВ: Ево шта тачно пише у правилнику Међународне џудо федерације

Foto: Profimedia

Kako je džudista saopštio, suspenzija je posledica toga što se prekrstio pre ulaska na meč. Taj čin je ocenjen kao prekršaj poštovanja pravila i normi takmičenja.

- Pre 15 dana mi je došla odluka da sam suspendovan na 5 meseci od strane svetske džudo federacije (IJF) zbog kršenja njihovih religioznih kodeksa. Tačnije zbog krštenja pri ulasku na meč na Olimpijskim igrama. Zabranjen mi je nastup na svim turnirima, kampovima i pripremama.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

A sada je trofejni džudista priložio i sliku mejla koji je u vezi sa ovom kaznom poslat Džudo savezu Srbije. U njemu je navedeno sledeće:

- Dragi gospodine Majdov, tokom petog dana Olimpijskih igara u Parizu, 31. jula 2024. godine, pokazali ste jasan religijski znak kada ste ulazili na borilište za vaš meč sa gospodinom Teodoresom Celidisom (Grčka) u okviru osmine finala u kategoriji do 90 kg.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Čitava sadržina zvaničnog mejla nije prikazana, pa ostaje nejasno da li se u njemu nalazio još neki razlog za ovu suspenziju.

Pravilnik Svetske džudo federacije pokazuje da ima osnova za kaznu srpskog džudiste. U jednom od članova pod naslovom „Respect for Others“ jasno stoji:

Foto: Printskrin

 

- Ne sme da se pokazuje nikakav predmet i nikakav religijski pokret pre, tokom ili na kraju borbe.

Međutim, vrlo je jasno da su tokom Olimpijskih igara često viđane proslave uspeha tokom kojih su se sportisti krstili i pravili slične religijske gestove. U sećanju mnogih je proslava Novaka Đokovića u trenutku kada je na stadionu “Filip Šatrije” osvojio zlatnu medalju u muškom singlu teniskog turnira. Isto je radila i Aleksandra Perišić, osvajačica srebrne medalje za Srbiju u taekvondu.

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JELENA ĐOKOVIĆ ŠOKIRALA SVET: Novakova žena videla šta je učinio Janik Siner i uradila - ovo! (FOTO)

JELENA ĐOKOVIĆ ŠOKIRALA SVET: Novakova žena videla šta je učinio Janik Siner i uradila - ovo! (FOTO)

Teniski svet je uzdrmala informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao da je "uhvaćen", potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a to je saznao čitav svet - tek kada je oslobođen optužbi. Međutim, to nije jedina stvar koja je iznervirala mnoge. Ali, sve njih, iznervirane - oduševila je, niko drugi do, Jelena Đoković.

16. 09. 2024. u 19:32

Komentari (2)

JELENA ĐOKOVIĆ ŠOKIRALA SVET: Novakova žena videla šta je učinio Janik Siner i uradila - ovo! (FOTO)