IZABRAN TIM sportista izbeglica za Olimpijske igre u Tokiju

Novosti online

08. 06. 2021. u 15:23

TIM izbeglica za Olimpijske igre u Tokiju imaće 29 sportista, koji će se takmiče u 12 sportova.

ИЗАБРАН ТИМ спортиста избеглица за Олимпијске игре у Токију

Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Tim, koji je Međunarodni olimpijski komitet odabrao danas, sastavljen je od 55 članova, koji su pobegli iz matičnih zemalja i dobili stipendije za treniranje u novim državama, preneo je AP.

U timu se nalaze članovi poreklom iz Avganistana, Kameruna, Konga, Republike Kongo, Eritreje, Irana, Iraka, Južnog Sudana, Sudana, Sirije i Venecuele.

Takmičiće se u plivanju, atletici, badmintonu, boksu, kanuu, biciklizmu, džudou, karateu, streljaštvu, tekvondou, dizanju tegova i rvanju.

- Vi ste sastavni deo naše olimpijske zajednice i pozdravljamo vas raširenih ruku, rekao je predsednik MOK-a Tomas Bah sportistima kada je objavio svoj izbor, dodajući da će poslati snažnu poruku solidarnosti, otpornosti i nade svetu.

Sportisti izbeglice takmičiće se protiv 206 reprezentacija. Olimpijske igre u Tokiju biće održane od 23. jula do 8. avgusta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu