BOL I TUGA NE PRESTAJU: Godinu dana od smrti Bobane Momčilović Veličković

Tanjug

21. 06. 2021. u 14:21

Danas se navršilo godinu dana od smrti višestruke evropske šampionka u streljaštvu Bobane Momčilović Veličković.

БОЛ И ТУГА НЕ ПРЕСТАЈУ: Годину дана од смрти Бобане Момчиловић Величковић

Foto: Arhiva Novosti

Veličković je na današnji dan 21. juna 2020. godine preminula posle kraće i teške bolesti u Beogradu u 31. godini, izazvane komplikacijama posle porođaja.

Momčilović Veličković je rođena 25.januara 1990. godine u Boru, a streljaštvom je počela da se bavi sa devet godina u rodnom gradu i bila je clcanica kluba Bor 030.

Bila je jedna od najboljih svetskih takmičarki pištoljem u 21.veku.

Na Olimpijskim igrama učestvovala je dva puta, u Londonu 2012. i Rio de Žaneiru 2016, na kojima je osvojila sedmo mesto vazdušnim pištoljem.

U riznici ima i jedno zlato i jedno srebro na turnirima Svetskog kupa, kao članica ekipe Srbije je pet puta bila šampion Evrope (2010, 2011, 2013,2017, 2020), a 2014. u Granadi se okitila i titulom šampiona sveta.

U svom poslednjem nastupu za reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem krajem februara i početkom marta 2020. godine u Vroclavu, ubedljivo je osvojila titulu pojedinačnog šampiona Starog kontinenta i dala je veliki doprinos u osvajanju ekipne titule srpskog nacionalnog tima i sa dva zlata postala jedna od najuspešnijih ucesnica takmičenja u Vroclavu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?