SPEKTAKL U SOKOBANJI: Sve je spremno za otvaranje osme sezone Sportskih igara mladih

Novosti online

22. 06. 2021. u 17:33

SVEČANO otvaranje osme sezone Sportskih igara mladih u Srbiji održaće se u petak, 25. juna, na letnjoj pozornici "Vrelo" u Sokobanji.

СПЕКТАКЛ У СОКОБАЊИ: Све је спремно за отварање осме сезоне Спортских игара младих

FOTO: SIM

Dva i po meseca nakon što je Karavan radosti i prijateljstva krenuo iz Priboja, a Igre posetile 36 mesta i donele sreću hiljadama mališana uzduž i popreko Srbije, vreme je za spektakularno otvaranje, druženje i koncert jedne od najpopularnijih pevačica na ovim prostorima Jelene Rozge.

Privilegiju da stane u odabrano društvo domaćina ceremonije otvaranja dobila je Sokobanja i tako se pridružila Kikindi, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici i Priboju, koji su prethodnih godina bili organizatori ove svečanosti.

Otvaranje u toku sezone je tradicija koju sprovodi ova manifestacija, a učesnici će posle koncerta sutradan 26. juna imati Regionalno finale. Tada će se dečaci i devojčice pobednici sa Igara u Nišu, Kraljevu, Kuršumliji, Kruševcu i okolnim gradovima nadmetati za plasman na Državno finale.  

- Prezadovoljni smo, deca su su uželela Igara i to smo osetili u svakom od gradova koji smo posetili. Ponovo smo doživeli posebnu emociju koja nas motiviše da iz godine u godinu pomeramo granice i podižemo nivo takmičenja - izjavila je predsednica Sportskih igara mladih Marija Mihajlović.

FOTO: SIM

Igre se održavaju u skladu sa svim merama koje je u borbi protiv korona virusa propisao Krizni štab Vlade Republike Srbije.

- Ove godine smo prijave za takmičenja morali da zatvaramo 24 sata ranije kako bismo kontrolisali broj dece i poštovali mere. Veoma smo ponosni na sve naše SIMovce i odgovornost koju su pokazali - istakla je Marija Mihajlović.

Igre su i ove godine podržali brojni sportisti na čelu sa ambasadorom SIM Nemanjom Matićem, a uz fudbalera Mančester junajteda sa mališanima su se družili i osvajači olimpijskih medalja košarkaši Žarko Paspalj i Stefan Birčević, nekadašnji reprezentativci Aleksandar Rašić i Marko Marinović, bivši kapiten i trener Crvene zvezde Boško Đurovski, trofejni vaterpolista Strahinja Rašović, atletičarka Amela Terzić, kajakaš olimpijac Bojan Zdelar, fudbaleri Uroš Matić, Milan Jezdimirović, Dragan Čadikovski i drugi.

Sportske igre mladih ove godine imale su humanitarni karakter i simbolično u Kragujevcu se priključile akciji prikupljanja sredstava za lečenje dečaka Gavrila Đurđevića. Drugari i drugarice njegove braće oformili su ekipu "Za Gavrilovu pobedu", učestvovali u igri između dve vatre, a ekipu je predvodio Gavrilov otac, Aleksandar Đurđević.

Mališani su se takmičili u 10 sportova - atletika, tradicionalni turniri u malom fudbalu, između dve vatre, odbojka, basket 3 na 3, tenis, stoni tenis, rukomet, odbojka na pesku i šah.

Posle kvalifikacionih i gradskih održana su regionalna takmičenja, a najbolji su izborili plasman na državno finale, koje će se početkom jula održati na Zlatiboru. Izuzetak je završnica kupa u malom fudbalu, čiji domaćin će biti Šabac.

U Srbiji, Sportske igre mladih, održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije.

Od osnivanja do danas na Sportskim igrama mladih u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini učestvovalo je više od dva miliona školaraca, na svim nivoima takmičenja, kao i ostalim aktivnostima a u sve tri zemlje, za decu je sve potpuno besplatno.

Vrednost projekta Igara prepoznale su mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života regiona i Evrope, a posebnu podršku SIM-ovcima pružaju ambasadori Igara: Nemanja Matić, Luka Modrić, Aleksander Čeferin, Predrag Mijatović, Miralem Pjanić, Edin Džeko, Nikola i Luka Karabatić, Johanes Han, Karl-Hajnc Rumenige i mnogi drugi.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

PRINCEZA PONOVO TRUDNA: Nova prinova u britanskoj kraljevskoj porodici