STIPENDIJE BEOGRADSKIM SPORTISTIMA: Proslavljena rukometašica iznenadila talente

Novosti online

27. 06. 2021. u 15:15

LEGENDARNA rukometašica podelila stipendije

СТИПЕНДИЈЕ БЕОГРАДСКИМ СПОРТИСТИМА: Прослављена рукометашица изненадила таленте

FOTO: Sekretarijat za omladinu i sport Beograda

Dragana Pešić Belojević, gradska sekretarka za sport i omladinu, u zgradi Gradske uprave Beograda, uručila je sportske stipendije kategorisanim perspektiuvnim i mladim talentovanim sportistima amaterima, starosti od 15 do 23 godine. Stipendije je ove godine primilo 45 ortista našeg glavnog grada iz 13 sportskih grana.

- Dragi sportisti, vi činite okosnicu našeg sporta. Vi ste budućnost Srbije i Beograda. NA vama je da nastavite vredno da trenirate, da ne gubite motivaciju i elan, a Sekretarijat će kao i do sada biti vaš prijatelj i iskrena podrška. Na nama je da pronalazimo načine i mehanizme da podstičemo i nagrađujemo vaš trud i zalaganje. Sigurna sam da nas čeka još mnogo mnogo lepih rezultata na domaćoj i međunarodnoj sceni i unapred im se radujem - poručila je Dragana Pešić Belojević, inače jedna od naših najboljih rukometašica svih vremena. 

FOTO: Sekretarijat za omladinu i sport Beograda

Uz sekretarku je bio i podsekretar Nikola Rajačić, a ukupno je za ovu svrhu izdvojeno 5.724.000 dinara. Inače, Grad Beograd će će uvesti besplatne škole sportova u 12 beogradskih opština, za decu od prvog do četvrtog razreda. 

- Pilot projekat započeo je prošle godine u opštini Rakovica, gde je odziv bio veoma dobar. Nažalost, korona virus nas je u tom trenutku zaustavio, ali sada smo srećni što se projekat nastavlja jer znamo da radimo pravu stvar. Želim deci da poručim da se igrom dolazi do zvezda, a roditeljima će biti najednostavnije da se o svim detaljima raspituju direktno u školi - zaključila je gradska sekretarka.

Dragana Pešić Belojević, je pre nekoliko dana zajedno sa ministrom sporta Vanjom Udovičićem i zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem, na Vračaru posetila OŠ Sveti Sava. Tada su đacima uručeni sportski rekviziti. 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)