MINISTAR UDOVIČIĆ SA BUGARSKIM KOLEGOM KUZMANOVIM: Planiramo još zajedničkih projekata u budućnosti

Novosti online

03. 09. 2021. u 15:53

MINISTRI su razgovarali i o uspesima srpskih i bugarskih olimpijaca i paraolimpijaca, ali i o samoj organizaciji Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u vremenima izazova

МИНИСТАР УДОВИЧИЋ СА БУГАРСКИМ КОЛЕГОМ КУЗМАНОВИМ: Планирамо још заједничких пројеката у будућности

FOTO: Tanjug/Strahinja Aćimović

Ministar omladine i sporta Republike Srbije Vanja Udovičić sastao se danas sa svojim bugarskim kolegom Andrejem Kuzmanovim i tom prilokom razgovarao o uspešnoj organizaciji Evropskog prvenstva u odbojci za žene, čiji su Bugarska, Rumunija, Hrvatska i Srbija domaćini, ali i o Paraolimpijskim igrama koje su u toku i brojnim vidovima institucionalne saradnje kojim bi se ojačali prijateljski odnosi dveju zemalja.

Na samom početku ministar Udovičić je poželeo dobrodošlicu i prijatan boravak u Srbiji ministru Kuzmanovu i istakao da su svi napori uloženi u organizaciju Evropskog prvenstva u odbojci za žene urodili plodom i da su se četiri zemlje pokazale kao izvanredni i uigrani domaćini, što je najbolji dokaz dobrih odnosa i kvalitetne saradnje.

Ministri su se složili da je zajedničkim snagama uspešno organizovano veliko međunarodno takmičenje, što je odličan preduslov za brojne druge zajedničke projekte, u interesu obe strane.

Jedan od glavnih ciljeva Memoranduma o saradnji u oblastima omladine i sporta između Srbije i Bugarske jeste intenziviranje razmene znanja i iskustava stručnjaka iz obe zemlje, pa je planirano dodatno povezivanje profesionalaca iz oblasti sportske medicine.

Ministar Udovičić je predložio svom kolegi da posete Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, kako bi se bolje upoznao sa infrastrukturnim i kadrovskim potencijalima Zavoda.

Ministri su razgovarali i o uspesima srpskih i bugarskih olimpijaca i paraolimpijaca, ali i o samoj organizaciji Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u vremenima izazova.

(Telegraf.rs) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?