ODLIČNOM SARADNJOM DO VRHUNSKIH REZULTATA: Ministar Udovičić sa čelnim ljudima evropskog i svetskog badmintona

Novosti online

14. 09. 2021. u 22:10

MINISTAR omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas sa predsednikom Evropske badminton konfederacije Peterom Tarcalom i direktorom Svetske badminton federacije zaduženim za razvoj Davidom Kabeljom.

ОДЛИЧНОМ САРАДЊОМ ДО ВРХУНСКИХ РЕЗУЛТАТА: Министар Удовичић са челним људима европског и светског бадминтона

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Oni su tom prilikom razgovarali o najvećem svetskom takmičenju za decu školskog uzrasta, Školarijadi, čiji je domaćin Srbija, ali i o mogućoj organizaciji Evropskog prvenstva u badmintonu za juniore u Beogradu naredne godine.

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

- Badminton je sport koji od najranijeg doba privlači pažnju i ima široku i rekreativnu i profesionalnu bazu, što ga čini jedinstvenim. Mnogo je onih koji su bar pokušali da se oprobaju u ovom sportu kroz igru, ali je u Srbiji i sve više dece i mladih koji badminton biraju kao sport u kome imaju najviše sportske ciljeve. Rezultati naših takmičara, posebno u mlađim kategorijama, najnoviji uspesi badminton juniorske reprezentacije Srbije su odlični i nadam se da će upravo oni kroz ovako odličnu saradnju, razmenu iskustva i znanja sa najvećim znalcima iz Evrope i sveta, dovesti Srbiju do vrhunskih i seniorskih rezultatu - izjavio je ministar Udovičić. 

Sagovornici su se složili i da se upravo kroz organizaciju međunarodnih sportskih smotri najbolje radi na daljoj popularizaciji sporta, i da bi Evropsko prvenstvo u badmintonu za juniore naredne godine bila uz to i odlična prilika da se Srbija još jednom pokaže kao odličan domaćin.

Sastanku su prisustvovali i generalni sekretar Evropske badminton konfederacije Brajan Agerbak i predsednik Upravnog odbora Badminton saveza Srbije Radomir Jovović

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu