SRPSKA LEGENDA OTKRILA Igrao sam za Hrvatsku dok mi je porodica ratovala protiv hrvatske države

Novosti online

01. 10. 2021. u 08:55

ŽIVOT piše čudne priče. Jednu takvu imao je i legendarni srpski sportista.

СРПСКА ЛЕГЕНДА ОТКРИЛА Играо сам за Хрватску док ми је породица ратовала против хрватске државе

TANJUG / Zvonimir Barisin

Vladimir Vujasinović je gostujući u podkastu "Pod kapicom" ispričao dosad nepoznate detalje iz svoje karijere. 


Vujasinović je rođen u Rijeci, prošao je mlađe kategorije Hrvatske, odigrao jednu utakmicu za tamošnju reprezentaciju, iako mu se rodbina borila u ratu protiv "Lijepe njihove". No, na kraju je završio u Beogradu i napravio vaterpolo karijeru u kojoj je osvojio svetsko zlato, tri evropska zlata i jedno olimpijsko srebro.

– Moj otac je radio privatno i više nije mogao doći do posla. To je rat, ne mogu da se ljutim ni na koga. Majka je bila poslovođa supermarketa, a kad se sve to počelo zahuktavati, degradirali su je na prodavačicu na železničkoj stanici. To je bio najgori posao. Dolazili su dobrovoljci, ulazili joj u prodavnicu, pričali joj svašta, bili naoružani... Ona je teško proživljavala sve to – rekao je Vujasinović u pomenutom podkastu, a prenosi "Večernji list".

FOTO: M. Vukadinović

Vladimir Vujasinović

Gotovo u dahu je dodao:

– U isto vreme, Hrvatski savez je, pretpostavljam, prepoznao moju situaciju i radio na tome da me zadrže. U tom nekom stanju trebalo je da počnem da igram za hrvatsku reprezentaciju, sa svom tom rodbinom koja se brani od hrvatske države, s roditeljima koji su u problemu. Čak sam i odigrao za Hrvatsku. Odveli su nas u Nemačku, bila je to juniorska reprezentacija i to je bilo nezvanično... Mislim da Hrvatska još nije bila primljena u FINA ili LEN. Bile su u Nemačkoj juniorska i seniorska reprezentacija, ja sam igrao za juniore recimo u 18 časova, pa u osam uveče za seniore. Dva puta smo to ponovili.

Otkrio je i kako je završio u Srbiji:

– Dok sam bio u Hanoveru ili u tako nekom gradu, nisam ni znao da mi je otac bio u Beogradu i pričao sa Zvezdom i Partizanom. Kad sam se vratio s tog putovanja, dočekao me je otac i rekao kakva je situacija. Nije bilo "moraš", već mi je rekao da razmislim i u martu sam bio u Beogradu, počeo sam da igram za Crvenu zvezdu i to je to...

BONUS VIDEO  Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

RASIPANJE HRANE: Globalni problem koji ima duboke ekološke, ekonomske i socijalne posledice