ZAJEČARSKA LEGENDA LJUBIŠA AVRAMELOVIĆ PREMINUO OD RAKA: Porodica želi da ga sahrani u aleji zaslužnih građana!

A. Ilić

02. 11. 2021. u 14:27

IKONA Zaječara u svakom pogledu, to je bio bokser Ljubiša Avramelović. U karijeri se vinuo u najveće visine, ali se isto tako dotakao i dna. Dostojno je živeo, ali borbu protiv raka nije mogao da dobije, preminuo je 31. oktobra.

ЗАЈЕЧАРСКА ЛЕГЕНДА ЉУБИША АВРАМЕЛОВИЋ ПРЕМИНУО ОД РАКА: Породица жели да га сахрани у алеји заслужних грађана!

Foto: Novosti

Nema bokserskog ringa u Evropi koji nije svedočio njegovim bravurama, a čekali su svojevremeno navijači u redovima da sa njim prozbore koju reč.  

U periodu od 1979. do 1985. godine četiri puta je u papir-muva kategoriji bio prvak Srbije, dva puta vicešampion Jugoslavije, bio je član reprezentacije SFRJ, prvi i jedini bokser koji je proglašen sportistom Timočke krajine, jedini sportista jugoistočne Srbije koji je dobio zlatnu plaketu SFRJ za unapređenje sporta ovog regiona. 

Ljubišin sin,  Andrijan Avramelović u razgovoru za portal "Novosti.rs" rekao je da je Ljubiša izgubio borbu sa rakom.

- Lečio se od srčanih tegoba, avgusta smo posumnjali da je kancer, bio je u Sokobanji gde je rađena bronhoskopijja, a tamo je utvrđeno da ima rak pluća. Primio je hemoterapiju, nije izdržao deset dana nakon toga, preminuo je u nedelju 31. oktobra u bolnici, kaže Andrijan. 

Ističe da porodica želi da Ljubiša bude sahranjen u aleji zaslužnih građana Zaječara. 

- Kao zaslužni sportista na osnovu rezultata trebalo bi da bude sahranjen u aleji zaslužnih građana. Dobili smo oko 50 dopisa iz sportskih saveza i iz klubova, stigao je jedan i iz bokserskog saveza. Apelujemo na grad da nam dozvoli da Ljubiša bude sahranjen u aleji zaslužnih građana, čekamo odgovor Boška Ničića. U suprotnom ćemo morati da ga sahranimo na gradskom groblju, a ono je nesigurno, nalazi se na klizištu, ističe Avramelović. 

Ljubiša je bio omiljen i među svojim sugrađanima, u kasnim penzionerskim danima zaposlio se kao čistač, a kako je svojevremeno govorio, nije bilo dana da Zaječarci ne zastanu i ne razmene neku toplu reč sa njim. 

Poslednje godine života trenirao je mlade boksere u klubu "Timok". Želja mu je bila da neko nadmaši njegove uspehe. 

  • Porodica Avramelović je u međuvremenu od Grada Zaječara dobila odgovor da Ljubiša neće biti sahranjen na gradskom groblju, već na starom groblju u Zaječaru. 

BONUS VIDEO 

 

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?