HRABRE SRPKINJE PALE U ZAVRŠNICI: Olimpijske šampionke uz pomoć španskih sudija savladale našu reprezentaciju

Novosti online

11. 12. 2021. u 19:29

RUKOMETNA reprezentacija Francuske savladala je Srbiju sa 22:19 u utakmici drugog kola druge faze Svetskog prvenstva za rukometašice.

ХРАБРЕ СРПКИЊЕ ПАЛЕ У ЗАВРШНИЦИ: Олимпијске шампионке уз помоћ шпанских судија савладале нашу репрезентацију

Foto: EPA

Ovim porazom, Srbija je izgubila šansu da se plasira u četvrtfinale Svetskog prvenstva, pa će u ponedeljak u poslednjem meču Grupe 1 sa Slovenkama da odluči o trećoj poziciji.

Malo nedostatak sreće i koncentracije, a mnogo više čudan kriterijum španskih arbitara koji su mnogo jačim Francuskinjama dozvolili grublju odbranu, koštao je izabranice Uroša Bregara plasmana u četvrtfinale.

Srbija je odigrala hrabro protiv olimpijskog šampiona, vodila na poluvremenu posle dva preokreta, a u samoj završnici utakmice imala nekoliko prilika da dođe i do plus dva.

Posle pet neiskorišćenih napada privođstvu 18:17, usledio je pad u poslednja četiri minuta. Fransuskinje su stigle do 19:18, posle čega je Bregar pokušao tajm-autom da vrati naše devojke, ali bezuspešno. 

Da je Radojević pogodila sa sedam metara možda je moglo da bude nešto više iz ove utakmice, a zaslužile su devojke bar bod. U sledećem napadzu Francuska je dobila sedmerac koji je realizovan i tu je bio kraj neizvesnosti. d okraja primili smo još jedan gol.

Ipak, nemamo šta da zamerimo našim devojkama, ne zna se koja je bolje igrala. Od fenomenalne Risović na golu, do raspoloženih Radojević i Stojiljković u napadu sa pet, odnosno četiri gola.

FRANCUSKA - SRBIJA 22:19

Dvorana: u Granoljersu
Gledalaca: 1.000
Sudije: Alvarez i Bustamante (Španija)
Isključenja: Srbija 4, Francuska 10 minuta
Sedmerci: Srbija 4 (3), Francuska 4 (3)
SRBIJA: Risović (10 odbrana, 1 sedmerac)), Vukajlović 1, Marija Agbaba 1, Jelena Agbaba, Janjušević 1,Kojić, Radojević 5 (3), Kocić, Jovović, Stamenić 2, Jovanović, Lovrić 1, Stoiljković 4, Liščević 2, Petrović 2, Graovac.
FRANCUSKA: Gloser (7 odbrana), Nogandi 2, Tublan 1, Valentini 1, Pino 1 (1), Lasors 2, Zadi Deuna 6 (2), Niakate, Ahanda, Sersin Golin 3, Horaček, Edvig, Fopa 3, Nze Minko 1, Granijer 1, Darlo (6 odbrana, jedan sedmerac).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (3)

ĐOKOVIĆ SAZNAO KAD IGRA! Poznato kad Nole kreće u pohod na Šangaj