NOVO ZLATO U BEOGRADU! Olimpijski prvak u skoku motkom Armand Duplantis jedva čeka početak dvoranskog SP

Novosti online

25. 01. 2022. u 10:28

OLIMPIJSKI šampion u skoku motkom Šveđanin Armand Gustav Duplantis jedva čeka da dođe u Beograd na dvoransko SP od 18. do 20. marta u "Štark areni", gde želi da osvoji još jedno zlato.

НОВО ЗЛАТО У БЕОГРАДУ! Олимпијски првак у скоку мотком Арманд Дуплантис једва чека почетак дворанског СП

Foto: M.Vukadinović

Popularni Mondo je skrenuo pažnju na sebe još kao 15-godišnjak, a uspeo je da sruši svetski rekord Ukrajinca Sergeja Bubke star 21 godinu. Sada se diči visinom od 6,18 metara. Magični atletičar u karijeri je do sada osvojio šest titula.

- Radujem se novom dolasku u Beograd. Prošle godine sam bio gost i promoter Otvorenog prvenstva Srbije, ovaj put imam poseban zadatak, borbu na Svetskom šampionatu u dvorani gde očekujem pobedu i osvajanje novog zlata - ističe za sajt Srpskog atletskog saveza olimpijski šampion.

Mondo potiče iz sportske porodice, a ljubav prema atletici nasledio je od roditelja. Otac mu je bio skakač motkom, dok je majka bila sedmobojka i odbojkašica. Veoma mlad je postao svetski rekorder i osvajač zlatne olimpijske medalje. Na pitanje da li je ponosan na svoja dostignuća odgovorio je:

- Naravno da sam ponosan na svoje svetske rekorde i olimpijsku pobedu, ali u isto vreme osećam da je ovo samo početak duge uspešne priče. Moje uspomene na rekorde i moje olimpijsko zlato su sjajni, ali već se radujem novim izazovima i rekordima. Uvek gledam napred i postavljam sebi nove zadatke - objašnjava Duplantis.

Atletika zahteva svakodnevan veliki rad i odricanje. Ne ostavlja prostor za izlaske, provod, sve ono što rade mladi koji nisu u ovakvoj profesionalnoj i sportskoj priči koju živi zlatni Armand. Da li je bilo dana kada ste mislili da želite da odustanete od atletike?

- Veliko NE. Nikad nije bilo takvih dana. Uvek sam voleo to što radim i uvek sam imao ogromnu podršku majke i oca - naglašava Duplantis, koji će biti jedna od najvećih zvezda Svetskog atletskog šampionata u dvorani u srpskoj prestonici.

Ulaznice

ZVANIČNI partner za prodaju karata za SP je firma "Tikets" na veb-lokaciji tickets.rs. Karte se mogu kupiti na njihovim biletarnicama: TC "Ušće", Dom omladine i Bilet servis, kao i onlajn na adresu:  Tickets | World Athletics Indoor Championships

Maja Ćirić izborila Svetsko prvenstvo

MAJA Ćirić je postala peti član naše atletske reprezentacije na dvoranskom SP od 18. do 20. marta u Beogradu, pošto je na mitingu u glavnom gradu istrčala normu na 400 m - 52,86.
Osim Ćirićeve norme imaju: Ivana Vuleta Španović (skok udalj), Armin Sinančević i Asmir Kolašinac (bacanje kugle) i Elzan Bibić na 3.000 metara. Poslednju šansu za ispunjenje norme atletičari imaju 7. marta na međunarodnom mitingu Belgrade Indoor.

PORUKA ATLETSKE DIVE: Ivana Vuleta Španović poziva na dvoransko SP

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?