VUKIĆEVIĆ PRED ZOI: "Predstavićemo Srbiju na pravi način"

Tanjug

29. 01. 2022. u 13:26

ALPSKI SKIJAŠ Marko Vukićević, koji će nositi zastavu Srbije na ceremoniji otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pekingu, rekao je da će na pravi način predstavljati zemlju na takmičenju u Kini.

ВУКИЋЕВИЋ ПРЕД ЗОИ: Представићемо Србију на прави начин

FOTO: OKS

Vukićević je u Peking otputovao 27. januara kako bi se aklimatizovao na promenu vremenske zone i atmosferske uslove koji vladaju u Pekingu.


"Ovo su moje druge igre u Aziji. Srećan sam što mogu opet da idem na Olimpijske igre, pošto sam u poslednje vreme imao mnogo poteškoća što se tiče mojih povreda. Pre dve godine sam doživeo jak pad i nesreću u Švajcarskoj i zato sam u poslednje dve godine svaki dan radio na tome da se vratim na skije i baš ove Igre u Pekingu su bile moj glavni cilj koji sam uspeo da dosegnem. To je meni jedna velika lična pobeda", rekao je Vukićević za sajt Olimpijskog komiteta Srbije.

Na predstojećim ZOI u Pekingu, koje počinju 4. februara, on će Srbiju predstavljati u dve brzinske discipline - spust i supervelelslalom.

"Dana na snegu je u poslednje vreme bilo malo manje, ali zato nije izostalo treninga snage. Ja sam spreman i uzbuđen sam što ću otvoriti ove Igre za Srbiju. Mi ćemo predstavljati Srbiju na pravi način, daćemo svoj maksimum i ostavićemo svoje srce na terenu. Na ovim Igrama ću nastupati samo u spustu i u superveleslalomu. Neću nastupati u alpskoj kombinaciji. Spust je i ranije bila moja glavna disciplina i najviše nade polažem u moj nastup u ovoj disciplini. Nadam se da ću da postignem sličan rezultat. Ja nikada ne pričam mnogo o samim rezultatima, odnosno o plasmanu, već idem sa stavom da dam svoj maksimum koji sam sposoban da napravim u datom trenutku. Skijanje je specifičan sport gde ne zavisi sve od sportiste, već i mnogo zavisi od vremenskih uslova i drugih okolnosti. Verujem da će to ovoga puta ići u moju korist. Staze u Pekingu su sada potpuno nove za sve skijaše i biće veoma interesantno da vidimo kako će se svi skijaši nositi sa tim", istakao je Vukićević.

Kako kaže cilj na ZOI u Kini, jeste da popravi rezultate u odnosu na Igre u Pjongčangu, kada je ostvario najbolji plasman do sada na ZOI, zauzevši 25. mesto u alpskoj kombinaciji.

"Da, to je cilj, da budemo bolji u odnosu na prošlo tkamičenje. Ali znamo da u sportu to uvek nije tako. Jedno su ciljevi i planovi, a drugo je ono što se zaista dogodi. Radili smo četiri godine na tome da tu granicu pomerimo na više i da ostvarimo bolje rezultate. U sportu ne postoji prostor za tu vrstu obećanja. Daćemo sve od sebe, to je sigurno", zaključio je Vukićević.

On će nastup na ZOI početi u spustu, drugog dana takmičenja 6. februara, a dva dana kasnije učestvoavće u superveleslalomu.

Pored njega, Srbiju će u Pekingu predstavljati i skijašica Nevena Ignjatović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

MAJDOV PROGOVORIO: Počelo je od LGBT zastava, a ako mi braniš da se krstim, ne igram po tim pravilima