HRVATSKA RUKOMETAŠICA UZIMA PUŠKU I IDE U RAT! "Putine, šta si očekivao, paštetu i vodu?"

Novosti online

27. 02. 2022. u 16:10

Rođena Ukrajinka, ali svojevremeno dva puta najbolja rukometašica Hrvatske Svitlana Pasičnik ovih dana nalazi se u rodnoj zemlji, nedaleko od ratnih dešavanja.

ХРВАТСКА РУКОМЕТАШИЦА УЗИМА ПУШКУ И ИДЕ У РАТ! Путине, шта си очекивао, паштету и воду?

Foto: RK Podravka

Bivša rukometašica Podravke nastupala je tokom karijere za reprezentaciju Hrvatske, a sada živi u rodnom Ovidiopolju, nedaleko od Odese, blizu ukrajinske granice sa Moldavijom i Rumunijom. Odesa je, kao jedna od najvažnijih luka na Crnom moru, označena kao meta ruskih napada...

A Svitlana ima snažnu poruku za Vladimira Putina - Ukrajinu nikada neće imati!

"Putin neće ni pregovarati, a očekivao je, valjda, da će osvojiti Ukrajinu za pola dana i da ćemo se predati, s paštetom i bocom vode u rukama. Ne, Ukrajinu neće nikada imati", rekla je Svitlana za portal 24sata.hr.

Ona se i prethodnih dana javljala hrvatskim medijima, ali tada nešto blažim tonom. Prenosila je informacije sa lica mesta, o ratnim dešavanjima u njenoj okolini.

"Sve je bilo spremno na tako nešto, što dokazuje da je ratno stanje proglašeno odmah, neposredno nakon pucnjave koja se prvi put čula u pet ujutro. Mi smo ovde 16 km daleko od Crnog mora s kojeg se puca iz brodova i 40 km daleko od Odese oko koje odekuju eksplozije. Mislim da su ciljevi aerodromi s vojnim avionima i skladišta oružja."

Pored Rusije, ona je razočarana i postupcima Belorusa, koji su dozvolili da se njihova teritorija upotrebi za napad.

"Ljudi su u neverici da se sve ovo uopšte događa, a pogotovo mi kojima je tu i Crno more i Moldavija, nisu tako daleko ni Donbas i Lugansk. Jako neugodna situacija, ali se mišljenja ne razlikuju. Mi smo slobodna i nezavisna država i to se mora znati. Napetosti su eskalirale, ali će i to morati da se reši. Razočaranje je tim veće, jer je Belorusija dopustila da se akcije vode i s njihove teritorije", rekla je Pasičnik za "Jutarnji".

Svitlana je od 1998. godine pa sve do 2011. igrala u Hrvatskoj, uz izuzetan od jedne sezone koju je provela u Sloveniji. Karijeru je počela u rodnoj Ukrajini, završila u Rusiji, a čak devet godina nosila je dres hrvatske reprezentacije.

BONUS VIDEO: Najbrže postignuti golovi u UEFA Ligi šampiona

 

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (3)

PRINCEZA PONOVO TRUDNA: Nova prinova u britanskoj kraljevskoj porodici