NOVI SVETSKI REKORD U BEOGRADU! Julimar Rohas je super-žena, pogledajte kako je popravila svoj najbolji rezultat u troskoku (VIDEO)

Novosti online

20. 03. 2022. u 12:55

ATLETIČARKA iz Venecuele Julimar Rohas oborila je svetski rekord u troskoku na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu!

НОВИ СВЕТСКИ РЕКОРД У БЕОГРАДУ! Јулимар Рохас је супер-жена, погледајте како је поправила свој најбољи резултат у троскоку (ВИДЕО)

FOTO: AP

Ona je popravila svoj dosadašnji rekord za 31 centimetar - 15.74!

Za ceo metar skočila je bolje od senzacionalne srebrne Marine Bek-Romančuk. Ukrajinka je pre ovog takmičenja imala drugi najslabili lični rekord u finalu, a popravila ga je za 40 centimetara u poslednjoj seriji!

Bronza je pripala atletičarki sa Jamajke Kimberli Vilijams, a u poslednjoj seriji bez medalje ostala je Tia Lafond sa Dominike koja je bila favorit za srebro iza neprikosnovene Venecuelanke.

Naša Jovana Ilić zauzela je poslednje mesto u finalu skokom od 13.36. Da je ostvarila i svoj lični rekord opet bi bila poslednja jer je 15-plasirana Italijanka Derkač imala troskok 13.67, za šest centimetara bolje od onog koji je Jovana ostvarila u februaru u Zagrebu.

Julimar Rohas je olimpijska i svetska šampionka na otvorenom, a ovo joj je treća uzastopna kruna na dvoranskim prvenstvima sveta.

Nadamo se da će i u ženskom skoku udalj doći do odbrane titule, a da li će u tome uspeti srpska atletska kraljica Ivana Vuleta, saznaćemo večeras od 17.37. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)