VUČIĆ ČESTITAO ZLATNIM STRELKINJAMA: "Bravo, devojke! Hvala što ste srpsku trobojku još jednom postavile na pobedničko postolje"

Novosti online

27. 03. 2022. u 14:13

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić čestitao je novo zlato srpskog nacionalnog tima na Evropskom prvenstvu u streljaštvu u Norveškoj.

ВУЧИЋ ЧЕСТИТАО ЗЛАТНИМ СТРЕЛКИЊАМА: Браво, девојке! Хвала што сте српску тробојку још једном поставиле на победничко постоље

Foto: Instagram/avucic

Ženski tim Srbije u sastavu Zorana Arunovićm Jasmina Milovanović i Brankica Zarić osvojile su zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u streljaštvu na 10 metara vazdušnim pištoljem, koje se održava u Norveškoj.

- Sve čestitke za našu Zoranu Arunović, Jasminu Milovanović i Brankicu Zarić. Hvala vam od srca na petoj medalji za našu Srbiju, kao i za trud i šampionsku energiju kojom ste našu trobojku još jednom postavile na pobedničko postolje! Bravo, devojke! - stoji u čestitci predsednika Srbije našim zlatnim strelkinjama.

Reprezentativke Srbije bile su najbolje. Drugo mesto i srebrna medalja pripala je Italijankama. Francuskinje su morale da se zadovolje sa bronzanim odličje.

Ovo je peta medalja za srpske strelce u dvorani živopisnog imena "Vikinški brod". 

Prethodno, zlato je osvojila Teodora Vukojević (vazdušna puška), srebrom su se okitili Zorana Arunović (pištolj) i miks Andrea Arsović/Lazar Kovačević (vazdušna puška), a bronzom miks Arunović/Damir Mikec.

Kada se tome dodaju medalje mladih strelaca koji su nešto ranije u istoj dvorani osvojili dva srebra i dve bronze na juniorskom EP, jasno je da će Srija još dugo biti velesila u streljaštvu.

BONUS VIDEO - Zmajevi najbolja ekipa

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SVETSKI DAN SRCA: Aktivan pristup može spasiti živote