POSLEDNJI PLES: Vladimir Kličko se vraća u ring? "Imam jedan san, ali..."

Novosti online

19. 05. 2022. u 21:38

PROSLAVLjENI ukrajinski bokser Vladimir Kličko, govorio je kako je planirao senzacionalan povratak u ring i da je želeo postati najstariji svjetski prvak u teškoj kategoriji.

ПОСЛЕДЊИ ПЛЕС: Владимир Кличко се враћа у ринг? Имам један сан, али...

Foto: AP Photo/Markus Schreiber, Pool

Više od pet godina prošlo je od poslednjeg meča Vladimira Klička (64-5-0). Entoni Džošua poslao je u penziju sjajnog Ukrajinca nokautom na Vembliju, a Vladimir i njegov brat Vitalij posvetili su se politici.

 

Uprkos ratu u svojoj domovini, Kličko je u nedavnom razgovoru za nemački "Bild" otkrio kako i dalje razmišlja o sportu pa čak i o mogućem povratku u ring.

-Naučio sam da uprkos ratu, ne smete zaboraviti živeti. Sport je deo mog života, a ja sam presrećan jer je Tajson Fjuri pobedio. Ko zna, ne želim ništa obećavati. Ali ako sam u dobroj formi, a pre svega, ako se rat u Ukrajini uskoro završi, onda ko zna? Možda ja sanjam o obaranju rekorda koji je postavio Džordž Forman. To me motiviše da svaki dan ustajem iz kreveta i da se bavim sportom. Svako ima svoj izvor motivacije -  rekao je 46-godišnji bokser.


 

Foto arhiva VN

 


Tajson Fjuri se nakon poslednje borbe protiv Dilijana Vajta povukao iz plemenite veštine, ali mnogi sumnjaju u verodostojnost te odluke.  Kličko se osvrnuo na svog bivšeg rivala i njihov potencijalni revanš.

- Razmišljao sam da bih trebao poslati poruku Fjuriju putem "tvitera". "Poslednji ples?" On se želi povući, a mi smo nekad planirali da odradimo revanš. Zato sam razmišljao o tome. Na kraju to nisam učinio, jer moje misli su trenutno na drugom mestu. Imao sam san da postanem najstariji svetski pravk, ali sada je veliki znak pitanja nad tom odlukom - rekao je Ukrajinac, aludirajući da je trenutno okupiran ratom u svojoj državi.


BONUS VIDEO: Novak Đoković došao na utakmicu košarkaša Zvezde

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)